Egyelőre a Porsche a Le Mans-i pole-ban

WEC

2016. június 16. csütörtök, 10:00

Szerző: Bognár Viktor; Fotó: DPPI

Szerdán este megtartották az első időmérő edzést a 2016-os Le Mans-i 24 órás verseny népes, 60 autót számláló mezőnye számára. Egyelőre a Porsche áll az első rajtsorban, míg a Toyotának és az Audinak nem volt sima napja.

Mivel csütörtök estére, a második időmérő idejére az esőt is kilátásba helyezték a meteorológusok, a mezőny igyekezett nagyon komolyan venni a hét első tétre menő eseményét, hiszen lehet, hogy végül az itt elért eredmények alapján áll majd fel a rajtsorrend a szombaton kezdődő egynapos versenyre.

Dppi_02516002_060

A Porsche és a Toyota az elsők között küldte pályára autóit, a nap legjobb idejét pedig Neel Jani futotta meg 3:19,733-mal, ezzel ideiglenesen a pole-ba állítva a versenyt tavaly is az élről kezdő #2-es Porschét. Ha a német gyártón múlna, már most kezdődhetne a 24 órás megmérettetés, hiszen eddig tökéletesen szerepelnek: másik autójuk ugyanis Timo Bernhard vezetésével bejött a második helyre, fél másodperces lemaradásban.

A Toyota a második sort sajátította ki, bár nekik már néhány aggodalommal teli percet is át kellett élniük, hiszen Sebastien Buemi alatt az időmérő során megállt az #5-ös számú gép, és a svájci félre is húzódott vele a Mulsanne-ban. Ám a rendszer újraindítását követően ismét életet tudott lehelni a Toyotába, és végül megszerezte vele a negyedik helyet Stephane Sarrazinék mögött.

Az Audi gyorsabbik autójával is csak az ötödik helyet tudta begyűjteni, ráadásul Lucas di Grassi közel három másodperces lemaradással ért körbe Jani idejéhez képest, bár hozzá kell tenni, hogy a #8-as számú autó késve lépett pályára néhány szükséges javítási munkálat miatt, míg a mögötte végző #7-est taktikai megfontolásból indították útnak némi csúszással.

Az LMP2-ben a Jota Sport autóján Will Stevensszel és Roman Ruszinovval osztozó Rene Rast futotta meg a legjobb időt, míg a GTE Pro kategóriában a Ford kettős sikernek örülhetett Le Mans-i visszatérése első időmérőjén. A GTE Am-ben eközben a japán és szingapúri csapattársakkal rendelkező Robert Bell szerezte meg az ideiglenes pole-t a Ferrarival.

Teljes eredménylista az első időmérőről itt elérhető

Forrás: www.formula.hu – RSS