Egygólos vereség Luxemburgban

Szélesi Zoltán megbízott szövetségi kapitány Gulácsi Péter távollétében Kovácsik Ádámnak adott lehetőséget a kapuban a luxemburgi mérkőzésen, Lovrencsics Gergő jobb oldali védőként szerepelt, Korcsmár Zsolt és Kádár Tamás kapott helyet a védelem tengelyében, míg a balhátvéd posztját Korhut Mihály foglalta el. Pátkai Máté és Nagy Ádám mellett Dzsudzsák Balázs játszott a középpályán, a támadószekcióban Ugrai Roland, Nikolics Nemanja és Németh Krisztián kapott helyet.

A magyar válogatott helyzeteivel kezdődött a mérkőzés, előbb Ugrai Roland távoli lövését védte másodszorra a hazai kapus, majd Korhut Mihály beadása után Nikolics Nemanja előtt csúszott el a labda. A 15. percben a kontrajátékra beálló luxemburgiak szereztek vezetést, egy labdaszerzést követő ellentámadás végén Joachim egy látványos csellel tisztára játszotta magát az öt és felesünk előtt, és a hálóba lőtt (1-0).

Két perccel később a mieink előtt adódott kontralehetőség, ezt még kihagytuk, de a helyzetet követő szöglet után egyenlítettünk: Dzsudzsák Balázs jobb oldali beadását követően Kádár Tamás csúsztatta meg a labdát, Nikolics Nemanja pedig a hálóba bólintott (1-1).

A 27. percben egy bal oldali beadást követően Ugrai Roland a jobb kapufát találta telibe, a kipattanót Németh Krisztián lőtte kapura, de a hazai kapus védett a jobb saroknál. A házigazdák a folytatásban is veszélyesen kontráztak, jól építették támadásaikat, ezért nem adhattuk fel a biztos védekezést. A labdabirtoklási fölény a magyar csapaté volt, egy-két helyzetünk is adódott, ám a vezető gólt nem tudtuk megszerezni.

DSC_0645

A szünetben nem cserélt Szélesi Zoltán, a második félidő elején azonban bele kellett nyúlnia a meccsbe, az 52. percben ugyanis Lovrencsics Gergő megkapta a második sárga lapját, tíz emberrel folytattuk a mérkőzést, nem sokkal később Bese Barnabás lépett pályára Ugrai Roland helyett. Emberelőnyben veszélyesebbé vált a luxemburgiak játéka, két-három nagy helyzetet is kialakítottak a kapunk előtt. A hajrához közeledve Sallai Roland és Priskin Tamás érkezett a pályára, de emberhátrányban nem tudtunk kellő energiát fordítani a támadásokra. A 84. percben góllá érett a luxemburgi fölény, egy jobb oldali szöglet után Martins 3 méterről, előrevetődve a hálóba fejelt (2-1). Az utolsó percekben már nem volt esélyünk a gólszerzésre, így nem változott az eredmény, a hazaiak megnyerték a találkozót.

– A kiállítás meghatározó volt, döntően befolyásolta a mérkőzés alakulását, de azonnal hozzá kell tenni, hogy nagyon sok hibát követtünk el, ezeket elemezni és javítani kell. Ez a mérkőzés rávilágított a hiányosságainkra: a párharcokat gyenge hatékonysággal vívtuk meg, pontatlan volt a játékunk, túl sok labdát vesztettünk el. A következő napokban azon dolgozunk, hogy kijavítsuk a hibákat, és kedden, Costa Rica ellen ne kövessük el azokat ismét – nyilatkozta a mérkőzés után Szélesi Zoltán.

A magyar válogatott jövő kedden, utolsó idei mérkőzésén lép pályára, az ellenfél a vb-résztvevő Costa Rica lesz a Groupama Arénában.

Luxemburg-Magyarország 2-1 (1-1)
Luxemburg: Moris – M. Martins, Phillips, Malget, Jänisch (Carlson, 62.) – G. Rodrigues (Da Mota, a szünetben), Martins Pereira (Holter, 92.), Mutsch (Sinani, 62.), O. Thill (V. Thill, a szünetben), Turpel – Joachim (Skenderovic, 83.)
Magyarország: Kovácsik Ádám – Lovrencsics Gergő, Korcsmár Zsolt, Kádár Tamás, Korhut Mihály – Pátkai Máté, Nagy Ádám (Balogh Balázs, 83.), Dzsudzsák Balázs (Stieber Zoltán, 83.) – Ugrai Roland (Bese Barnabás, 55.), Nikolics Nemanja (Priskin Tamás, 74.), Németh Krisztián (Sallai Roland, 62.)
Gólszerzők: Joachim 15., M. Martins 85., ill. Nikolics 18.
Kiállítva: Lovrencsics 52.

DSC_0515
DSC_0522
DSC_0534
DSC_0563
DSC_0578
DSC_0586
DSC_0603
DSC_0614
DSC_0617
DSC_0645
DSC_0657
DSC_0664
DSC_0666
DSC_0689
DSC_0692
DSC_0710 Forrás: www.mlsz.hu – RSS