Eladták az F1-et, Ecclestone nyugdíjba mehet

F1

2016. szeptember 4. vasárnap, 10:52

Szerző: Strommer Benjamin, Fotó: DPPI

Úgy tűnik, tényleg gazdát cserél a Formula-1. Már jövő héten bejelenthetik a tulajdonosváltást, és kérdés, mi lesz Bernie Ecclestone sorsa az új vezetőség alatt.

Már hosszú ideje hallhattunk arról, hogy jelentősen átalakul a Formula-1 tulajdonosi köre, és a jelenlegi többségi tulajdonos, a CVC Capital Partners, valamint Bernie Ecclestone is eladhatja a rá eső részt. A német Auto Motor und Sport számolt be elsőként arról, hogy megvan az új gazda: a Liberty Media vállalat vásárolta meg a Formula-1-et, pontosabban annak jelentős tulajdoni hányadát.

Hivatalos bejelentés kedden történhet, aznap, mikor a Liberty Media átutalja a két része bontott vételár első felét, 8,5 milliárd dollárt. Egyúttal a 35,5 %-ot birtokló CVC is bejelentheti távozását.

A pletykák szerint a médiavállalkozás vezetője, John Malone azt szeretné, ha új emberek állnának a sport élére: ez azt jelentheti, hogy az ősszel 86 éves Bernie Ecclestone távozni kényszerül. Mikor az AMuS erről kérdezte, a brit ennyit mondott: „Azt fogom csinálni, amit mindig is csináltam. Hogy milyen szerepet játszok, az az én döntésem.”

A Liberty a médiaipar számos területén érdekelt, csatornák, televíziós sorozatok, szolgáltatók, weboldalak vannak a tulajdonukban, emellett még baseballcsapatokat is megtalálunk a portfólióban.

Forrás: www.formula.hu – RSS