Eldőlhet a továbbjutás a Barcelona–Porto csoportrangadón

Az E csoportból az Atlético Madrid és a Lazio kerülhet már most a 16 közé, a spanyoloknak ehhez a Feyenoord otthonában kell győzniük, míg az olaszoknak – akik a Serie A-ban szombaton kikaptak a mindaddig nyeretlen Salernitana vendégeként – az egyetlen ponttal sereghajtó Celtic felett kell diadalmaskodniuk, és bízniuk a madridiak sikerében.
Az F csoportból a Paris Saint-Germain és a Borussia Dortmund léphet tovább. A francia bajnoknak ehhez vissza kell vágnia a Newcastle Unitednek az Angliában elszenvedett 4–1-es vereségért, viszont arra is szüksége van, hogy a németek pontot szerezzenek a San Siróban. A dortmundiak egy győzelemmel már tét nélkül lépnének pályára a zárófordulóban.
A G csoportban az RB Leipzig a hozzá hasonlóan már biztos továbbjutó, címvédő Manchester City otthonában vendégeskedik, az angol bajnok pedig egy döntetlennel a csoportelsőségét is bebiztosítaná.
A H csoportban az FC Barcelona és az FC Porto összecsapásán egy döntetlennel akár mindkét gárda nyolcaddöntős lehet, ezt viszont befolyásolhatja a Sahtar Donyeck Royal Antwerp elleni találkozójának eredménye. A papírforma szerint nem túl valószínű, hogy a kedden pályaválasztó ukrán csapat vereséget szenved az Antwerptől, így a Barcelonának és a Portónak is győzelemre kell játszania, ami élvezetes összecsapást eredményezhet. Ezt a találkozót az M4 Sport élőben közvetíti.
Bajnokok Ligája, csoportkör, 5. forduló:

E csoport: Lazio (olasz)–Celtic Glasgow (skót) 18.45
Feyenoord (holland)–Atlético Madrid (spanyol) 21.00
Az állás: 1. Atlético Madrid 8 pont, 2. Lazio 7, 3. Feyenoord 6, 4. Celtic FC 1

F csoport: Paris Saint–Germain (francia)–Newcastle United (angol) 21.00
AC Milan (olasz)–Borussia Dortmund (német) 21.00
Az állás: 1. Borussia Dortmund 7 pont, 2. Paris Saint–Germain 6, 3. AC Milan 5, 4. Newcastle 4

G csoport: Manchester City (angol)–RB Leipzig (német) 21.00
Young Boys (svájci)–Crvena zvezda (szerb) 21.00
Az állás: 1. (és továbbjutott) Manchester City 12 pont, 2. (és továbbjutott) RB Leipzig 9, 3. Crvena zvezda 1 (5–10), 4. Young Boys 1 (4–11)

H csoport: Sahtar Donyeck (ukrán)–Royal Antwerp (belga), Hamburg 18.45
FC Barcelona (spanyol)–FC Porto (portugál) 21.00
Az állás: 1. FC Porto 9 (9–3), 2. Barcelona 9 pont (8–2), 3. Sahtar Donyeck 6, 4. Royal Antwerp 0

Írta a Magyar Hírlap