Eldőlhet a továbbjutók kiléte!

Nyugaton és keleten is rangadót játszanak az éllovasok az U19-es bajnokságban.

Az alapszakasz végéhez közeledve a klubcsapatok fiataljai ismét pályára léphetnek. Néhányuk még az elmúlt héten is játszottak a szlovák válogatott legjobbjaival.

A szombati nap már tartogat csemegét számunkra! A keleti csoportban a jelenleg csak pontkülönbséggel vezető Wanderers a Miskolc Steelers vendége lesz. Bátran kimondható, hogy ez a csata az első helyről dönt majd! Az Acélosok az Újpest Bulldogs otthonából tudtak győzelemmel hazatérni, és az eredmény ugyan azt mutatja, hogy magabiztos győzelem volt, a harmadik negyedben a lila-fehérek mindössze két pontra voltak az Acélosoktól. Aztán kijött a rutinbeli különbség, és végül meglett a siker. Rá két hétre a Steelers egyik fiatal tehetsége, Jónás Máté brillírozott a szlovákok ellen és nem érdemtelenül kapta meg a meccs MVP-jének járó elismerést a magyar oldalon. Éppúgy brillírozott Garajszki Ádám, aki a Wanderers-t erősíti. Megszerezte az U19-es nemzeti csapat történetének első touchdownját, viszont most egy rendkívül nehéz meccsen kell ontania a pontokat. Legutóbb a Budapest Cowbells ellen is eredményes volt, és minden bizonnyal az Acélvárosban is igyekszik ezt a tendenciát fenntartani.

Miskolc Steelers-Wanderers
Időpont: október 22. (szombat), 14.00
Helyszín: Miskolci Rendészeti Szakközépiskola (Miskolc, Szentpéteri kapu 78.)

 

Ugyanezen a napon a nagy terhelés alatt lévő Farkaskölykök is pályára lépnek, mégpedig hazai pályán, a Győr Sharks ellen. A Wolves fiataljai a magyar bajnokságban legutóbb egy hónappal ezelőtt léptek pályára, akkor 44-0-ra simán megverték a Fehérvár Enthroners-t. Magabiztos sikernek tűnhet, de Sóti László nem volt teljes mértékben elégedett a diadallal. A Cápák a Bratislava Monarchs elleni vereség ellenére jól játszottak, de ez nem tükröződött otthon a Young Guns United ellen, amikor is 28-4-ra kikaptak. Kevés esély maradt a továbbjutásra a győrieknek, de ha meg tudják szorongatni a Farkasokat, akkor bármi lehet.

Budapest Wolves-Győr Sharks
Időpont: október 22. (szombat), 17.00
Helyszín: Láng Sporttelep (Budapest, Rozsnyai utca 4.)14566452_10155294839223989_7064640043402243951_o

Nemzeti Ünnepünkön, október 23-án is forradalmi hangulatú meccsek lesznek. Egyik ezek közül a Young Guns United és a Bratislava Monarchs összecsapása. A Győr elleni párharcon a Young Guns magabiztosabb játékot mutatott, mint az Enthroners elleni nyitófordulóban. Talán ez a fejlődő tendencia kitart az Uralkodók ellen is, de Fábián Krisztián szerint nem könnyű egy csapatot úgy a pályára vezetni, hogy a játékosok nem edzenek együtt. A Bratislava Monarchs egy sikerélménnyel utazhat Budapestre, mivel a csapat jelentős része Szlovákiával Székesfehérvárott járt és legyőzte a magyar U19-es válogatottat. Azon az összecsapáson Martin Gruy jól teljesített és a szlovákok MVP-je lett. Minden bizonnyal átmenti majd ezt a formáját erre a találkozóra is.

Young Guns United-Bratislava Monarchs
Időpont: október 23. (vasárnap), 14.00
Helyszín: Építők Sporttelep (Budapest, Vajda Péter utca 38.)

 

A Tigers és a Bulldogs nyíregyházi megmérettetése is izgalmasnak ígérkezik. Mindkét csapatnak bőven volt ideje pihenni és készülni. A Tigrisek legutóbb egy izgalmas találkozót vívtak a Steelers-zel, ami a hosszabbításban dőlt el. A szabolcsiaknak ráadásul bőven van még esélyük arra, hogy bejussanak a playoffba. Ha megverik a Kutyákat, akkor közel kerülhetnek ehhez. Ám ez nem lesz egyszerű feladat, hiszen a Bulldogs kemény falat lehet. A lila-fehérek is legutóbb a Steelers-zel mérkőztek meg és ők is megnehezítették az acélvárosiak dolgát. Kiélezett lesz ez a csata is.

Fotók: Boda Bence, René Lazovy

Nyíregyháza Tigers-Újpest Bulldogs
Időpont: október 23. (vasárnap), 14.00
Helyszín: NYVSC-pálya, (Nyíregyháza, Tiszavasvári utca 2.)

Forrás: http://mafsz.org – RSS