Eldőlni látszik Scaroni sorsa az elnöki székben

A legfrissebb hírek szerint nem várható változás a Milan elnöki székében, azonban az igazgatóságban átalakulás lesz a RedBird érkezésével.

Gerry Cardinale vezetésével a RedBird Capital Partners lesz a Milan új többségi tulajdonosa – számolt be erről egybehangzóan az olasz és a nemzetközi sajtó. Megtörtént a megállapodás és órákon belül megérkezhet a hivatalos bejelentés a tulajdonosváltásról.

Nico Schira olasz újságíró információi szerint Paolo Scaroni marad a Milan elnöke a tulajdonosváltást követően is. Cardinale megerősíti az elnöki pozíciójában a 75 éves olasz szakembert, aki továbbra is a stadionprojekt megvalósításán fog dolgozni.

A CalcioFinanza közölte, hogy a tulajdonosváltással a RedBird új igazgatótanácsot fog összeállítani a klubon belül. Mivel a várakozások szerint az Elliott Management egy ideig kisebbségi részvényes marad, ezért három személy továbbra is az igazgatóság tagja lesz a RedBird által kijelölt személyek mellett.

Az egyik minden bizonnyal Gordon Singer lesz, aki az Elliott Management nagyfőnökének, Paul Singernek a fia. Az elmúlt négy évben ő felügyelte a klub működését az amerikai tulajdonos részéről. Továbbá a leendő igazgatóság tagja marad az Elliott pénzügyi elemzője, Stefano Cociro és a porfólió menedzsere, Giorgio Furlani is.

Ami a Milan vezetőségét illeti: Cardinale szándéka egyértelmű: Paolo Maldinivel képzeli el a folytatást, így a klublegenda hamarosan meghosszabbítja a nyáron lejáró szerződését a klubbal, ahogy az aktuális sportigazgató, Frederic Massara is.