Eldőlt a külföldön játszó magyar kapus jövője

A görög másodosztályból az élvonalba visszajutó Levadiakosz magyar kapusa kitűnően érzi magát a klubjánál…

A görög másodosztályból feljutó Levadiakosz kapuját védő rutinos magyar kapus, Gróf Dávid a Nemzeti Sportnak adott interjúban árulta el, hogy újabb két évvel meghosszabbította szerződését a csapatánál:

“Miután június végén lejárt volna a szerződésem, több klub is érdeklődött, végül kettő között kellett választanom, az egyik a Levadiakosz volt, a másik nevét már nem említeném. Már másfél éve vagyunk kint a családdal Görögországban, megszerettük a várost, a klubot, érezzük, hogy kedvelnek minket. A kislányomnak is vannak már itt barátai, s miután bajnokként feljutottunk az első ligába, nem volt okunk váltani, új helyre szerződni. Ritkán fordul elő, hogy harmincöt éves futballista két évre szóló megállapodást írhat alá, ebben a korban inkább csak egyet szokás adni. Az elnök azt mondta, én dönthetem el, hány évre írok alá, egyre, kettőre vagy háromra, mert látják, hogy jó erőben és formában vagyok, tudok segíteni a csapatnak. Edzést nem hagytam ki, meccset is csak akkor, amikor már eldőlt, hogy biztosan feljutottunk az élvonalba. A két év megfelelő volt számunkra, bízom benne, jó döntést hoztunk. Ha kitöltöm a szerződésemet, már harminchét leszek, de ha jó karban tartom magam, és továbbra is élvezem a futballt, azt is el tudom képzelni, hogy magas szinten negyvenhárom éves koromig védjek. ”

A 35 esztendős magyar kapus az elmúlt másfél évben 39 tétmérkőzéséből 19-et kapott gól nélkül hozott le görög csapata kapujában.

fociclub

A Eldőlt a külföldön játszó magyar kapus jövője bejegyzés először Hírpláza-én jelent meg.