Eldőlt a magyar válogatott középpályás sorsa

Az olasz sajtóban az elmúlt hetekben a klubváltásával kapcsolatos hírek jelentek meg, a Pisa magyar középpályásának jövőjéről az ügynöke más véleményen van…

(Photo by Gabriele Masotti/LiveMedia/NurPhoto via Getty Images)

Azok után, hogy az elmúlt időszakban a távozásával kapcsolatos híresztelések jelentek meg, a Pisa magyar válogatott középpályása, Nagy Ádám játékosügynöke, Kövesdi Viktor a Nemzeti Sportnak cáfolta a játékos klubváltásáról szóló felvetéseket:

“Csak a sajtóban jelentek meg találgatások, a mi részünkről és a klub részéről senki sem mondta, hogy Ádám a télen távozna a Pisától. Ő mindig úgy állt hozzá, hogy szeretné visszerezni a helyét a csapatban. Pályafutása korábbi szakaszaiban is volt már ilyen helyzetben és akkor is sikerült bizonyítania. Nyárig mindenképp a Pisában képzeli el a jövőjét, ez a helyzet nem változott. Az előző két mérkőzés pedig azt mutatja, az edző is számít rá, tehát a klubnál sem téma a távozása.”

A 28 éves középpályás két és fél évvel ezelőtt igazolt mostani csapatához, ahol az első két szezonjában még állandó lehetőséget kapott, mostanság azonban többnyire csak csereként veszik őt számításba. Nagy az előző két szezonban egyaránt 34-34 másodosztályú bajnokin szerepelt, a jelenleg kiírásban viszont 11 meccsen csak 421 percet töltött a pályán.

Nagy korábban 2016 és 2019 között is játszott Olaszországban, az első osztályú Bologna színeiben összesen 51 bajnoki mérkőzés jutott neki, de miután a 2018-2019-es idényben jobbára csak a kispadról számíthatott bevetésre, a szezon végeztével tovább állt. Két idényt töltött az angol Championshipben a Bristol City alkalmazásában, első évében 23, a másodikban 31 mérkőzésen lépett pályára, és bár állandó csapattag volt, a klubváltás mellett határozta el magát.

Nagy 2015 óta 77 mérkőzésen lépett pályára a magyar válogatottban, az előző két Eb-szereplő csapatnak is stabil tagja volt.

fociclub

A Eldőlt a magyar válogatott középpályás sorsa bejegyzés először Hírpláza-én jelent meg.