Eldőlt az osztrák kapitány további sorsa

Az osztrák labdarúgó-szövetség sportigazgatója egyértelmű kijelentést tett a szövetségi kapitány jövőjével kapcsolatban…

(Photo by Marvin Ibo Guengoer – GES Sportfoto/Getty Images)

Az osztrák labdarúgó-szövetség sportigazgatója, Peter Schöttel megerősítette, hogy az Európa-bajnokságon elért eredményektől függetlenül továbbra is számítanak Ralf Rangnick szövetségi kapitányi munkájára:

“Mindkét fél számára egyértelmű szerződésünk van. A szövetségi kapitány minden erejével azon fog dolgozni, hogy sikeres legyen az Európa-bajnokságon, ugyanakkor legalább ennyire fontos számunkra, hogy ott legyünk a 2026-os világbajnokságon.”

A 65 éves német szakember 2022 májusában vette át az osztrák válogatott irányítását, melyet egyenes ágon juttatott ki az idei Európa-bajnokságra. Rangnick korábban hazájában olyan csapatokat irányított, mint a VfB Stuttgart, a Hoffenheim, a Schalke 04 vagy az RB Leipzig együttese, míg 2021 decmebere és 2022 májusa között a Manchester United megbízott edzőjeként tevékenykedett.

Az Európa-bajnokságon az osztrákok a franciákkal, a hollandokkal és egy pótselejtezőből érkező csapattal lesznek azonos csoportban.

fociclub

A Eldőlt az osztrák kapitány további sorsa bejegyzés először Hírpláza-én jelent meg.