Eldőlt Sergino Dest sorsa a Milannál

Egybehangzó olasz és spanyol sajtóinformációk szerint a Milan már meghozta a döntést Sergino Destről.

Az amerikai válogatott jobbhátvéd tavaly nyáron csatlakozott a Milanhoz az FC Barcelona együttesétől. Alessandro Florenzi súlyos sérülése miatt a klub kénytelen volt beavatkozni az átigazolási piacon és kölcsönvette Destet.

Fabrizio Romano tényként közölte, hogy a Milan vezetősége nem tervezi végleg megvásárolni Dest játékjogát a Barcelonától a kölcsönszerződés lejártával.

A helyzet változatlan hónapok óta és a piros-feketék nem tartanak igényt Dest további szolgálataira a következő szezonban – ezt az olasz La Gazzetta dello Sport lap és a spanyol Relevo portál is megerősítette. A megegyezés értelmében a Milannak egy 20 millió eurós vásárlási opciója van az amerikai futballistára, de ez nem fog életbe lépni. A 22 esztendős jobbhátvéd az idei szezonban összesen 14 tétmeccsen lépett pályára és több mint 600 játékpercet töltött a pályán a Milanban, gólt és gólpasszt nem jegyzett. Január óta egyáltalán nem kapott lehetőséget és borítékolható, hogy a nyáron távozik.

Romano hozzátette, hogy Dest kölcsönszerződése június 30-án lejár és ezt követően visszatér az FC Barcelonához, amelyhez még további két évig élő szerződés köti őt.