Elek Gábor: Bevallom, továbbra sem értek a nőkhöz!

A FTC Rail-Cargo Hungária hatalmas lépést tett a bajnoki cím felé, miután 31–22-re legyőzte a Győri Audi ETO KC-t a magyar élvonal 23. fordulójában. A találkozó után a ferencvárosiak hihetetlen győzelemről, míg a győriek megérdemelt vereségről beszéltek.

Elek Gábor

„Továbbra sem értek a nőkhöz, ezt a kollégáimnak is mondtam. A Debrecen és a Siófok ellen is küzdelmes mérkőzésen nyertünk, most viszont száznyolcvan fokos váltást láthattunk a csapattól. Nagyon akartuk ezt, ami miatt fegyelmezettek voltunk és csapatként tudtunk működni. A védekezésben és a támadásban is kevés volt a fegyelmezetlenség, okosan játszottunk, és Bíró Blanka szenzációsan védett” – mondta az M4 Sportnak az összecsapás után Elek Gábor, a Ferencváros edzője.

A tréner hozzátette, hogy a mentális állapot a legfontosabb ilyen helyzetben, viszont szerinte inkább a játékosoktól kell megkérdezni, hogy mi volt az oka ennek a feltámadásnak a két nehéz találkozó után. Elek Gábor emellett elmondta, hogy a bajnoki címről még nem akar beszélni, hiszen még hátravan öt találkozó, azonban a sorsuk a kezükben van és nagyon kellemetlen, valamint rossz érzés lenne innen elbukni az aranyat.

„Nagyon sokat ér ez a győzelem számunkra, és pillanatnyilag fel sem tudjuk fogni. Óriási tettet hajtottunk végre. A mérkőzés előtt azt beszéltük, hogy először próbáljunk meg győzni, majd a félidőben is ezt mondtuk, viszont mertünk álmodni és ez sikerült is. Nem szeretnék azonban ünneprontó lenni, hiszen még hátravan öt találkozó az idényből. Ezért úgy gondolom, hogy ez a siker csak akkor fog igazán sokat érni, ha azokat is megnyerjük. Kellett az, hogy az előző két találkozót nehezen húzzuk be, hiszen így tudtuk, hogy a Győr ellen ennél sokkal több kell” – mondta az összecsapáson 16 védést bemutató Bíró Blanka az M4 Sportnak adott nyilatkozatában

A vendégek részéről Danyi Gábor vezetőedző elmondta, hogy a Ferencváros teljesen megérdemelten nyert ilyen különbséggel, hiszen abszolút föléjük tudott kerekedni. Hozzátette, hogy ehhez nem csak Bíró Blanka kiváló teljesítménye kellett, igaz, ez is döntő jelentőségű volt a végkimenetel szempontjából.

Elek Gábor és Danyi Gábor

„Nem nagyon volt ellenszerünk és válaszunk, a kihagyott helyzetek pedig ezt eredményezték. Nem erre számítottam, de el kell fogadnom, hogy van olyan nap, hogy ez így alakul, főleg a sportban. Nyilván nem örülök, de ahogy az természetes, százszázalékosan koncentrálunk a hátralévő összecsapásokra, legyen szó bajnoki, Magyar Kupa-, vagy Bajnokok Ligája-mérkőzésről” – tette hozzá a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón adott nyilatkozatához Danyi Gábor.

(nso.hu)