Élesedik a csata

Izgalmasan alakul a juniorröplabda-bajnokságok alapszakasza, a nők között négyen, míg a férfiak mezőnyében ketten harcolnak az első helyért, utóbbi küzdelemsorozatban a dobogó harmadik fokára is hárman pályáznak.

Lakner Gábor Háromhetes pihenőre vonultak az élvonalbeli juniorcsapatok. A szünetet kihasználva szemügyre vettük, honnan folytatódnak a bajnokságok január 9-én. Izgalmakban sem a férfiak, sem a nők küzdelemsorozatában nincs hiány.

Az NB I-es női juniorbajnokág táblázata némileg csalóka, hiszen a negyedik helyen álló Vasas két, a második Békéscsaba egy mérkőzéssel játszott kevesebbet, mint a listavezető Röpke SE. A kecskemétiek két 3-0-s győzelemmel zárták az évet, azzal megszilárdították első helyüket a tabellán. Az MTK szintén két sikert aratott (3-1 után 3-0), azzal fel is jött a táblázat harmadik helyére.

juniorröpi

Jelenet a bajnokságból  •  Fotó: hunvolley.hu

A Békéscsaba és a Vasas összecsapását későbbre halasztották, a rangadó pedig alaposan átrendezheti az élmezőnyt. A Békéscsaba esetleges sikerével tapadna az éllovasra, míg a Vasas győzelme esetén a Röpke SE lélegzethez juthatna, a viharsarkiak pedig már hátrafelé is nézegethetnének. Annál is inkább, mert a Vasasnak van még egy pótolnivaló mérkőzése, és a Nyíregyháza ellen a fővárosiak az esélyesek.

A kiegyensúlyozott középmezőnyt a Kaposvár, a Nyíregyháza, a Gödöllő, a Budaörs és az UTE alkotja, három csapat pedig jelentős hátránnyal követi őket. Az Albrecht MVSC MVSI eddig öt, a Jászberény három, míg a TFSE egyetlen pontot tudott összegyűjteni.

Az NB I-es férfibajnokságban fej-fej mellett halad a két nagy rivális: a Dunaferr és a Kecskemét egyaránt 36 pontot gyűjtött össze. Mindkét csapat győzelemmel zárta az évet, jobb szettarányuknak köszönhetően a dunaújvárosiak várhatják élről a folytatást.

Miután a Kaposvár nem lépett pályára az utolsó fordulóban, a Debrecent idegenben legyőző Szolnok feljött a táblázat harmadik helyére. A dobogóért a Kaposvár és a Szolnok mellett a Pénzügyőr SE küzd, a tülekedés pedig hatalmas: a három rivális jelenleg két ponton belül található.

A Dág, a Kazincbarcika, a Sümeg és a MAFC-BME alkotja a hátsó régiót, két együttes pedig jelentősen leszakadva kullog a táblázat végén. A Debrecen négy, a Pécs három ponttal szerénykedve várja a szebb folytatást.

Forrás: www.utanpotlassport.hu – RSS