Élet+Stílus: A Manchester City nyerte a klubvilágbajnokságot

(Nyitóképünkön a Manchester City játékosai negyedik góljukat ünneplik. Fotó: AFP / Giuseppe Cacace)

Az angol gárda idei ötödik trófeáját gyűjtötte be.

A Bajnokok Ligája-győztes Manchester City nyerte a Szaúd-Arábiában rendezett klubvilágbajnokságot, amelynek pénteki döntőjében simán, 4-0-ra legyőzte a Libertadores Kupában címvédő brazil Fluminense együttesét.

Az angol sztárcsapat már negyven másodperc után vezetett: Nathan Ake távoli lövése kijött a kapufáról, Julian Álvarez pedig közelről, mellkassal az üres kapuba továbbított. Josep Guardiola vezetőedző tanítványai az első félidő közepén egy öngóllal növelték előnyüket, így magabiztosan vonulhattak a pihenőre.
A szaúd-arábiai klubilvágbajnokságon a harmadik helyet az egyiptomi al-Ahli szerezte meg, miután 4-2-re legyőzte a japán Urava Red Diamonds csapatát.
Az angol gárda a BL, a bajnoki cím, az FA Kupa, a Ligakupa és az európai Szuperkupa után idei ötödik trófeáját gyűjtötte be, és megőrizte az európai csapatok 2012 óta tartó veretlenségi sorozatát a klubvilágbajnokságon.
A Manchester City nagy fölényben játszott, és végül a 72. percben Phil Foden közeli góljával döntötte el az összecsapást. A végeredményt a duplázó Álvarez állította be a 88. percben.

Írta a HVG

A Élet+Stílus: A Manchester City nyerte a klubvilágbajnokságot bejegyzés először Hírpláza-én jelent meg.