Élet+Stílus: Elkezdődött Dani Alves szexuális zaklatási pere, akár kilenc évet is kaphat

Hétfőn állt bíróság elé a szexuális zaklatással vádolt Dani Alves, aki tavaly január óta előzetes letartóztatásban van – írja a Reuters.

A spanyol ügyészség tavaly novemberben kilenc év börtönbüntetést kért Alvesre, valamint azt, hogy 150 ezer euró (mintegy 58 millió forint) kártérítést fizessen a nőnek. A háromnapos tárgyalássorozaton három bíró elnököl majd a barcelonai legfelsőbb bíróságon. Alvest, a pert indító nőt és mintegy harminc tanút is meghallgatnak.

A háromnaposra tervezett tárgyalássorozaton a focistát, a pert indító nőt és mintegy harminc tanút is meghallgatnak.

A vád szerint az FC Barcelona és a brazil válogatott egykori labdarúgója 2022. december 30-án egy barcelonai szórakozóhelyen zaklatott egy nőt. Alves az ügy kirobbanásakor azt mondta, nem is ismeri a nőt, később azonban többször is módosította a vallomását. A bíró és az ügyész korábban egy szemtanút is meghallgatott az ügyben, aki a focistát feljelentő nő verzióját támasztotta alá. A szórakozóhely kameráinak felvételein pedig az látszik, hogy Alves sietve hagyta el a klubot, ami arra utal, hogy felfoghatta esetleges tettének a súlyát.

Írta a HVG

A Élet+Stílus: Elkezdődött Dani Alves szexuális zaklatási pere, akár kilenc évet is kaphat bejegyzés először Hírpláza-én jelent meg.