Élet+Stílus: Hosszú Katinka tagadja, hogy luxusszállodát és bébiszittert kér volna a dubaji edzőtáborához

Az úszó erre akkor azt mondta, hogy megdöbbentő a MÚSZ döntése, mert az előző négy év eredményeit kell nézni a támogatáshoz, ő pedig ugyan családot alapított, de folytatja az úszást.

A párizsi lehetne a 6. olimpiája az úszónőnek, ahol 200 és 400 méteres vegyes úszásban akar indulni. Úgy készül, hogy márciustól júniusig lesz több lehetősége is a kvalifikációra a párizsi olimpiára.
A MÚSZ számára azért nem egyértelmű, hogy Hosszú edzőtáborozását finanszírozzák-e, mert a riói olimpiai bajnoknak jelenleg nincs meg az olimpiai induláshoz szükséges szintideje.
Az Iron Swim Sportegyesület sajtóosztálya viszont azt írta, nem értik, hogy „egy háromszoros olimpiai bajnok, 26-szoros világbajnok, és 20-szoros világcsúcstartó edzőtáborozási lehetőségét miért kell magyarázni.
Korábban a Blikk írt arról, hogy a Magyar Úszószövetség (MÚSZ) még nem döntötte el, kifizeti-e a jövő évi párizsi olimpiára készülő Hosszú dubaji edzőtáborozását. A lap értesülései szerint az olimpiai bajnok úszónőnek különleges elvárásai voltak, egy ötcsillagos szállodában akart lakni a férjével és gyerekével, illetve egy bébiszitterrel.

Az úszónő klubja arra is felhívta a figyelmet a botrány kapcsán, hogy az úszószövetség több milliárd forint állami támogatást kap a versenyzők kiszolgálására.

Hosszú Katinka tavaly márciusban jelentette be, hogy gyereket vár, és augusztusban lett édesanya. Novemberben arról beszélt, hogy már a szülés után is „csalt kicsit”, és mozogni kezdett, és ekkoriban napi 2-3 órát edzett.
„Szó sem volt arról, hogy Hosszú Katinka bébiszittert is vinne az edzőtáborba, arról meg főleg nem, hogy ezt a Magyar Úszó Szövetség fizesse ki” – közölte a Telex megkeresésére az úszónő pr-csapata.
A MÚSZ feladata a versenyzők és edzők kiszolgálása, erre több milliárd forint éves állami támogatást kapnak”.
Hosszúnak hivatalosan a férje, Gelencsér Máté az edzője, aki nemrég kiesett a Kiemelt Edző Programból, így támogatást sem kap.
Az Iron Swim Sportegyesület válasza szerint Hosszú ugyanott fog felkészülni és ugyanazon a szálláson fog lakni, mint mindenki más a válogatottból, csak az időponton szeretett volna változatni.

Írta a HVG

A Élet+Stílus: Hosszú Katinka tagadja, hogy luxusszállodát és bébiszittert kér volna a dubaji edzőtáborához bejegyzés először Hírpláza-én jelent meg.