Elhunyt Komlódy Zsolt öttusa mesteredző


Súlyos betegségben 49. életévében elhunyt Komlódy Zsolt, az Alba Öttusa SE mesteredzője, aki korábban az olimpiai bajnok Vörös Zsuzsa felkészülését is irányította.

„Zsolt elvesztése nagy űrt hagy maga után az öttusasportban. Az elmúlt évtizedekben sokat találkoztunk, jó szakember volt, meghatározó tagja a székesfehérvári és a magyar öttusának egyaránt. Fájó szívvel búcsúzom tőle” – fogalmazott az öttusázó olimpiai bajnok Fábián László, a MOB sportigazgatója.

A „Komisz” becenévre hallgató szakember már gyermekkorában öttusával kezdte pályafutását Kulcsár Antal hívószavára. Saját elmondása szerint nagyon élvezte a korai úszásokat, a késő esti vívásokat és futást. Bár 16 évesen egy sérülés miatt abba kellett hagynia a sportolást, igazából sohasem szakított a sportággal – számol be róla a Magyar Öttus Szövetség honlapja.

Később az épp munkát kereső „Komisznak” felajánlottak egy öttusaedzői állást, melyet örömmel fogadott el. Háromszor lett az év utánpótlásedzője, sikeres tanítványai között volt az olimpiai bajnok Vörös Zsuzsa, valamint Horváth Viktor világ- és Európa-bajnok, továbbá Máthé Vivien.

(pentathlon.hu-MOB)

Forrás: www.mob.hu – RSS