Elköszönt saját nevelésű játékosától a River Plate – HIVATALOS

Az argentin rekordbajnok River Plate egy újabb egykori meghatározó játékosától köszönt el a naptári esztendő végeztével…

A River Plate hivatalos csatornáin keresztül erősítette meg, hogy szerződése lejártával a 2023-as naptári esztendő végén távozik a csapattól a rutinos hátvéd, Emanuel Mammana.

A 27 éves egykori saját nevelésű védő annak idején a “milliomosoknál” nevelkedett, majd kipróbálta magát Európában az Olympique Lyon (2016-2017), a Zenit Szentpétervár (2017-2020) és a Szocsi (2020-2022) alkalazásában. A Zenitnél két orosz bajnoki címet és egy orosz kupát nyert.

Mammana 2022 januárjában tért vissza a Riverhez, amely színeiben az elmúlt két évben 41 mérkőzésen lépett pályára, ám amíg a 2022-es naptári esztendőben még 29 meccsen foglalkoztatták, addig a 2023-as évben a Martín Demichelis által irányított csapatban már csak epizódszerep jutott számára, így egyáltalán nem meglepetés, hogy a felek nem hosszabbítottak szerződést egymással.

Fénykorában 2014 és 2017 között gyakran kapott meghívást az argentin válogatott keretébe, azonban mindössze három mérkőzésen lépett pályára az Albiceleste színeiben.

A River Plate jelentős átalakuláson megy keresztül a mostani átigazolási időszakban, hiszen a közelmúltban Enzo Pérez és Jonatan Maidana ugyancsak távozott az egyesülettől.

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!

fociclub

A Elköszönt saját nevelésű játékosától a River Plate – HIVATALOS bejegyzés először Hírpláza-én jelent meg.