Elutazott férfi válogatottunk!

Az Európa-bajnoki házigazda horvátok vendégeként folytatja a felkészülést a magyar férfi vízilabda-válogatott a kontinensviadalra.

A szövetség tájékoztatása szerint a péntekig tartó sibeniki edzőtáborban kedd estétől közös kétkapus edzéseken gyakorol a csapat a horvátokkal, csütörtök este pedig egy hivatalos felkészülési mérkőzést vív egymással a két válogatott.

Varga Zsolt együttese pénteken utazik haza, majd a Margitszigeten folytatja a felkészülést, augusztus 17-19. között a BENU Kupán Franciaország, Hollandia és Japán ellen tesztelheti – elképzelhető, hogy már a kijelölt spliti – csapatát a szakember, aki a hazai rendezésű világbajnokságot követően Märcz Tamást váltotta.

A kontinensviadalt augusztus 27. és szeptember 10. között rendezik, a magyarok sorrendben Szlovénia, Szerbia és Izrael ellen vívják csoportmeccseiket.

A magyar válogatott bő Eb-kerete:
kapusok: Kardos Gergely (BVSC), Grieszbacher Márk (Eger), Lévai Márton (OSC), Vogel Soma (FTC)
mezőnyjátékosok: Ágh György (BVSC), Angyal Dániel (Szolnok), Batizi Benedek (BVSC), Burián Gergely (OSC), Fekete Gergő (FTC), Jansik Szilárd (FTC), Konarik Ákos (Szolnok), Manhercz Krisztián (OSC), Molnár Erik (FTC), Nagy Ádám (Szolnok), Német Toni (FTC), Pohl Zoltán (FTC), Vadovics Viktor (Vasas), Vigvári Vendel (FTC), Vigvári Vince (OSC), Zalánki Gergő (Pro Recco, olasz)