Emil Roback ösztönösen választotta a Milant

Emil Roback, a csapat 17 éves csatára elmondta, hogy az ösztöneire hallgatott, amikor a Milant választotta és beszélt a klubváltásáról, az első felkészülési mérkőzéséről, valamint a honfitársáról, Zlatan Ibrahimovicról is.

A svéd utánpótlás-válogatott csatár a Hammarbytól érkezett és az előző felkészülési mérkőzéseken lehetőséget kapott a Milan első csapatában.

“Minden nagyon gyorsan történt attól kezdve, hogy tavasszal debütáltam a Hammarbyban, aztán a Milanhoz igazoltam és lejátszottam az első meccsemet. Szinte szürreális volt. A klub korábban is tudott rólam és láttak egy nemzetközi válogatott meccsen. Azt hiszem, hogy ez egy évvel ezelőtt volt. Tudtam, hogy az Arsenal és a Bayern München is érdeklődést mutat irántam, aztán egyre jobban mentek a dolgok és jól teljesítettem. Végül az ösztöneim után mentem és a Milant választottam. Tisztában voltam azzal, hogy az Arsenal megállapodott a Hammarbyval.” – mondta Roback.

“Minden csodálatos volt, meglátogattam Milanellót, ami egy fantasztikus létesítmény. Találkoztam néhány személlyel és beszéltem egy kicsit Zlatannal. Ő is svéd és pontosan tudja, hogy hogyan működnek a dolgok és milyen nekem, hiszen mindezt régen ő is megtapasztalta. Azt mondta, hogy kezdetben nehéz lesz, de türelmesnek kell lennem.”

“Egyértelműen nehéz választás volt, de a családom, az édesanyám, a barátaim és az ügynökeim mindenben támogattak. Nem kényszerítettek semmire, én hoztam meg a döntést saját magamnak és mérlegeltem az előnyöket illetve a hátrányokat. Nagyon gyorsan teltek az első hetek és azt gondolom, hogy minden jól ment. Az első edzésemet a Primavera csapatnál végeztem és nem tudom miért, azonban először kicsit ijesztő érzés volt, de jó értelemben. Aztán szeptember 1-től érvénybe lépett a szerződésem és az első csapattal kezdtem edzeni.”

“Nagyon jó volt a felnőtt csapattal edzeni és bizonyos értelemben biztonságban éreztem magam. Zlatan azt mondta, hogy rögtön meg kell mutatnom a képességeimet, így az első edzés óta erre törekszem.”

Roback a Novara elleni felkészülési meccsen csereként szállt be és kiosztott 1 gólpasszt.

“Először voltam ideges. A cserepadon kezdtem és a meccs elején nem mentek jól a dolgaink. Aztán az edző szólt, hogy álljak be és ideges lettem. Az első 20 perc után kétgólos hátrányban voltunk és kissé remegtem, de megpróbáltam ezt kezelni. Az elején egyszerűen próbáltam játszani és labdába érni, majd Zlatan szólt, hogy mutassam meg, mit tudok és verjem meg az ellenfelemet egy az egyben. Megtettem és a tizenhatos széléről gólpasszt adtam. Végül 4-2-re nyertünk és természetesen jó érzés volt.”

“Furcsa volt az első meccs, mert utasításokat kaptam, de minden olaszul zajlott, így csak alig értettem valamit. Ennek ellenére jól ment. Senki nem használja az angolt, ezért elkezdtem az olasz gyakorlását. Nehéz, de menni fog.”

“Ahogy mondtam: minden gyorsan ment és most valószínűleg kicsit megváltoznak a dolgok. A Primaverával fogok edzeni és játszani, aztán néhány alkalommal a felnőtt csapattal készülök.”

“Ibrahimovic? Az ő jelenléte garancia. Azt mondta, hogy szóljak neki, ha van valami, amire kíváncsi vagyok. Csak az a rossz, hogy ugyanazon a poszton játszunk.”

Forrás: www.acmilan.hu – RSS