Ennyit kér a klubja Sportiellóért

Az Atalanta vezetősége több millió euró kompenzációt kér annak érdekében, hogy elengedje a télen a második számú kapusát, Marco Sportiellót.

Korábbi olasz sajtóhírek alapján a Rossoneri megállapodást kötött Sportiellóval, hogy jövő nyáron ingyen csatlakozzon a csapathoz a szerződésének lejártával. Ugyanakkor Mike Maignan lassú felépülése miatt felmerült annak a lehetősége, hogy a Milan már januárban elhozza a kapust Bergamóból.

A Corriere della Sera szerint az Atalanta vezetősége csak abban az esetben hajlandó megválni Sportiellótól fél évvel a szerződésének lejárta előtt, ha a Milan kompenzációt fizet az átigazolásért.

A bergamói együttes 5 millió eurót kér a 30 esztendős kapus játékjogáért, miközben 2023 nyarán szabadon igazolható lesz. Állítólag a Milan vezetőségének nem áll szándékában eleget tenni ennek a követelésnek. Sportiello 2012-ben csatlakozott az Atalantához és jelentős tapasztalattal rendelkezik az élvonalban, ugyanis összesen 190 mérkőzésen védett a Serie A-ban és 53 meccset hozott le kapott gól nélkül.

A klub számára nagyon fontos lesz egy megbízható cserekapust találni Mike Maignan mögé, ugyanis 2023. június 30-án lejár Ciprian Tatarusanu és Antonio Mirante szerződése is. A várakozások szerint mindkét kapus távozni fog a jövő nyári mercato alatt.