Éremeső a Duna Arénában: a legnagyobb bajnokok lépnek színre a Vizesgálán

Harmadik alkalommal tombolhat a vízi sportokat kedvelő közönség most vasárnap a Vizesgálán a Duna Arénában. Az Ötpróba rendezvénysorozatának egyik legnagyobb eseményén több mint 40 olimpiai, világ- és Európa-bajnok lép fel egy fergeteges sportshow keretében, a vízi sportok igazi ünnepévé avatva az eseményt. A rendezvény a világon az egyetlen olyan vízisport-gála, ahol egyszerre ennyi világklasszis produkciója látható.

8 sportág, 40 olimpiai, világ- és Európa-bajnok, 30 megszerzett olimpiai érem: ez az idei Vizesgála már előre is ígéretesnek hangzó mérlege. A látványos vízishow az olyan klasszikus sikersportágak bravúrján túl, mint a vízilabda, az úszás vagy a kajak-kenu, igazi csemegéket is kínál. A ritkábban látható szinkronúszásSUPkajakpóló és műugrás kiválóságai szintén vízre szállnak egy-egy bemutató, illetve barátságos összecsapás erejéig. A sárkányhajók legénységét pedig ismert hazai színészek, zenészek és hírességek alkotják majd. De a show nem áll meg a sportnál: a tavaly zajos sikert aratott műsoruk után idén is fellép a világhírű Rippel Brothers akrobatapáros egy lélegzetelállító mutatvánnyal.

A Vizesgála egyedülálló módon lehetőséget ad arra is, hogy a hivatásos sportolók mellett az amatőrök is birtokba vegyék az ország legprofibb versenymedencéjét a Duna Arénában, az Ötpróba úszóversenyének résztvevőiként. Az eseményen Ötpróba-pontok szerezhetők, a legtöbb pontot szerzők pedig akár a tokiói olimpián is szurkolhatnak a hazai bajnokokért. A maximális 60 pontot összegyűjtő ötpróbázók közül ugyanis 24 hobbisportoló a tokiói ötkarikás játékokra utazhat. Emellett minden úszó részt vehet egy ingyenes, számítógépes Batz talpvizsgálaton és egy kardiológiai szűrésen is. Utóbbit dr. Merkely Béla, a Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinika igazgatója, egyetemi tanár, az MTA doktora és kiváló szakemberekből álló csapata végzi el.