Éremhalmozó serdülők

A vegyes párosok bajnokságával zárult a 2016-os naptári év az utánpótlás korú versenyzőknek. A még serdülő korú András Csaba és Harasztovich Fanni egy-egy arannyal, ezüsttel és bronzzal zárt.

STJ A serdülők, az ifjúságiak és az U21-esek vegyes páros bajnokságával búcsúztatták az asztalitenisz-utánpótlás legjobbjai a 2016-os esztendőt. A versenyeknek a budai Ormai-csarnok adott otthont.

Harasztovich Fanni, András Csaba oldalán, három éremmel zárta a napot

Harasztovich Fanni, András Csaba oldalán, három éremmel zárta a napot

A serdülők mezőnyét nyolc duó alkotta, az esélyesnek az egyéniben a serdülő és az ifjúsági Top-12-t is megnyerő András Csaba (BVSC-Zugló), valamint párja, Harasztovich Fanni (Statisztika) kettőse számított. A zuglóiak fiatalja rá is pihent erre az eseményre, hiszen a minapi U21-es bajnokságon nem indult. A bajnoki cím megszerzéséhez ez alkalommal három győzelemre volt szükség. Andrásék a negyeddöntőben a Bartal Tamás, Sándor Kinga (BVSC-Zugló, Veszprémi ASE), az elődöntőben pedig a Krebs Bálint, Czeglédi Szilvia (BVSC-Zugló, Statisztika) kettőst győzték le, egyaránt 3-1-re. A másik ágon is BVSC, Statisztika-duó jutott el a fináléba, nevezetesen Farkas Ezékiel és Phan Viola. A „házi döntő” már nem sok izgalmat hozott, András Csaba és Harasztovich Fanni úgy nyert 3-0-ra, hogy 6, 4, valamint 7 pontot engedélyezett az  ellenfélnek. A dobogó harmadik fokára Krebs Bálint és Czeglédi Szilvia, valamint Ócsai Máté és Laskai Írisz (Ceglédi VSE, Női Asztalitenisz Club) állhatott fel.

András és Harasztovich ezzel azonban még nem fejezte be, hiszen rajthoz állt az ifjúságiak mezőnyében is. Mi több, a páros legjobb négyig itt is eljutott, az elődöntőben azonban a Nagy Norbert, Göndör Fanni (Budaörsi SC, Statisztika) duó megállította (3-1). E korosztályban már jóval népesebb volt a mezőny, összesen 21 páros csatázott. Igaz, többen Andrásék példáját követve a serdülőktől „játszottak fel”. A másik elődöntőben szintén 3-1-es eredmény született, Timafalvi Gergő és Fehér Orsolya (Egri Coop SE, Statisztika) nyert a Both Olivér, Menő Veronika (BVSC-Zugló, Statisztika) kettős ellen. A döntő Timafalviék 3-1-es sikerét hozta (4, 9, -7, 6).

Az U21-ben 20 tagú volt a mezőny; kell-e mondani, András és Harasztovich itt is megmérette magát. A serdülők viadalának győztesei az elődöntőben az ifik aranyérmeseivel találkoztak volna, a párharc azonban elmaradt, Andrásék játék nélkül jutottak a fináléba. De a duplázás nem jött össze, mert a másik ágról a döntőig menetelő Kovács Sebestyén, Imre Leila (BVSC-Zugló, Szekszárd AC) páros az aranycsatát simán hozta 3-0-ra (4, 4, 8). Timafalvi és Fehér mellett a másik bronzérmes Baranyai Domonkos és Nagypál Márta (Celldömölk, Jászkun Volán) lett.

Forrás: www.utanpotlassport.hu – RSS