Éremközelben

Karnyújtásnyira került az éremhez Farkas Balázs, hiszen újabb két sikerrel elődöntőbe jutott a Kriensben zajló U19-es egyéni fallabda Európa-bajnokságon.

reb „Ha jól játszunk, és az Isten is úgy akarja, biztosítjuk a helyünket a legjobb négy között” – fogalmazott gyorsértékelésében még szombat este Farkas János utánpótlás-kapitány. A Kriensben zajló U19-es Európa-bajnokságon fia, a másodikként rangsorolt Farkas Balázs ezek szerint az égiek támogatását is élvezte, ráadásul az ütővel is jól bánt, ugyanis megvalósította a vágyott célt, s elődöntőbe jutott.

farkas_balazs

Farkas Balázs karnyújtásnyira az éremtől

Ellenfelei igazán még csak meg sem nehezítették a dolgát, hiszen egyikük tőle sem tudott szettet rabolni. A 16 között a német Tobias Weggent sodorta elé az élet, 25 perccel később viszont 11-3, 11-2, 11-7-es eredménnyel Farkas őt sodorta el a továbbjutástól.

A négy közé kerülésért a francia Enzo Corigliano következett. A rivális második helyen áll a korosztályos európai rangsorban (Farkas ugyanott ötödik), mégis a magyar tartotta kézben a mérkőzést. Ugyan az első játszmát némi ráadással nyerte meg 13-11-re (alapvetően 11 pontig tart a szett, de két egységgel kell legyőzni a másikat), a másik kettőben Corigliano összesen nem szedett össze egy felvonáshoz elégséges egységet (11-2, 11-7), így Farkas az elődöntőre készülhet.

Ami a többi magyart illeti, vegyes a vasárnapi mérleg. Dévald Péter egyetlen meccsét 11-5, 11-9, 11-3-ra elveszítette a svájci Nils Roesch ellen, így a hétfőn a 41-48. helyért folytathatja. Korfár Tamás nem lépett pályára.

Szerencsés Debóra a 25-32. helyért zajló sorozatban kétszettes előnyről kapott ki a finn Sanna Koivumäkitól (7-11, 8-11, 11-5, 11-6, 11-6), a folytatásban azonban jobban koncentrált, és megszerezte első Eb-meccs győzelmét az ír Caitlin Telford ellen (10-12, 11-4, 11-2, 11-8), így hétfőn a 30. helyért játszik.

Az eredményeket ITT, a szombati tudósításunkat ITT találja.

Forrás: www.utanpotlassport.hu – RSS