Erica szépségével reklámozzák a sportágát

Erica.jpgErica Blasberg eddigi karrierje igazi sikertörténet. A 22 éves, rendkívül csinos golfozó hölgy amatőrként sok díjat és elismerést begyűjtött, s a nemrégiben indult profi pályafutása is nagyon ígéretesen alakul, így jó esélye van arra, hogy előbb vagy utóbb betörjön a közvetlen világelitbe.

A szépségét viszont már most kihasználják: mivel nagyon jól mutat a fényképeken, ezért a golf népszerűsítését szolgáló kiadványokról mind többször Erica Blasberg mosolyog vissza.

A kaliforniai születésű gyönyörű sportolónő 5 esztendősen kezdett el golfozni, s még nem volt 16 éves, amikor az Egyesült Államok amatőr junior-bajnokságán érmet szerzett, vagyis gyorsan kiderült, hogy ez a sportág számára több lehet, mint egyszerű és kellemes időtöltés. A tehetsége aztán a későbbiekben is megmutatkozott, 19 esztendősen már az Egyesült Államok felnőtt bajnokságán szerepelt, sőt egészen a negyeddöntőig menetelt. Akkoriban a korosztályában az ő nevével kezdődött az amerikai ranglista, s mindössze egy évre volt szüksége ahhoz, hogy hat különböző versenyt megnyerjen. Így aztán 2003-ban az egyetemisták között az év újoncának választották, s két egymást követő esztendőben helyet kapott az All-America csapatban.

Ami a profi pályafutását illeti, 2005-ben mutatkozott be az LPGA Tour-on, s ugyan egyelőre a 25. helynél nem sikerült előrébb végeznie, azért így sem lehet oka a panaszra: eddig közel 120 ezer dollárt, azaz mintegy 24 millió forintot nyert a pénzdíjakból – emellett pedig már a Pumával is van exkluzív szerződése, amivel ugyancsak egészen jól keres -, de a szakértők szerint az előtte álló években ennek a sokszorosát gyűjtheti össze. Aminek a női golfozók profi szervezete is örülne, ugyanis Blasberg nagyon fotogén, s minél többször szerepel a híradásokban, annál több rajongót nyerhet rajta keresztül a sportág. A szépségét persze tudatosan próbálják kihasználni, a különböző kiadványok címlapjára előszeretettel teszik ki a szabadidejében szívesen vásárolgató, futó és magazinokat olvasgató Erica Blasberg képét a szerkesztők.

www.juniorsport.hu