Érmek reményében

Farkas József ugyan nem akar terhet rakni a junior-válogatott tagjainak vállára, de érmeket vár a fiúktól a szentpétervári világbajnokságon. A felkészülés eredményes volt, életmentéssel még csapatépítő programot is sikerült találni.

Nagy-Pál Tamás Világbajnokságra készül a junior-válogatott: a 13 tagú csapat Farkas József szövetségi edző vezetésével utazott el Szentpétervárra. A felkészülés az év elején megkezdődött, a szakember elmondása szerint már az egy bronzéremmel véget ért ukrajnai Európa-bajnokságra is annak jegyében utaztak. A következő állomás a montenegrói felkészülési torna volt, ahol kitűnően szerepelt a magyar csapat (erről ITT)

Farkas József junior edző Forrás: heraklesz.hu

Farkas József junioredző  •  Forrás: heraklesz.hu

„A legharcosabb és a legtechnikásabb bokszolónak járó díjat is elhoztuk – mondta Farkas. – Azóta két hosszabb edzőtáborozásunk volt. Az első Újpesten még a bő kerettel, vagyis súlycsoportonként két-két bokszolóval. Tatán is úgy kezdtünk, aztán tizennégyen maradtunk. Eggyel többen, ugyanis Bernárt Lászlónak nem volt rendben az útlevele, így az unokatestvére, Attila is velünk maradt. Csak az utolsó pillanatokban dőlt el, hogy mégis elkészültek Lacika papírjai, így őt vittük magunkkal. De az biztos, hogy egyikükkel sem jártunk volna rosszul.”

Az utolsó napokban már leginkább az volt a középpontban, hogy mindenki hozza a súlyát, így rövid, intenzív edzések szerepeltek a programban.

Illetve csapatépítés is belefért. „A stábunk tagja, Füzesi Zoltán fuldokló kajakos fiú életét mentette meg, aki felborult a vízen. Cserébe meghívtak minket sárkányhajózni. Remek program volt. Összességében nagyon elégedett lehetek, mert a munkát elvégeztük, és még sérültünk sincs, ami a korábbi korosztályokra nem volt jellemző. A csapatszellem és a hangulat is kitűnő, és annak is örülök, hogy a szövetségnek köszönhetően minden súlycsoportban indíthatunk versenyzőt.”

A szakember elmondta: senkinek a vállára nem szeretne terhet rakni a torna előtt, de több érmet is vár a csapattól. „Herczeg Norberttel már jártunk világbajnoki döntőben korábban, szerintem a finálé ebben a garnitúrában is benne van. A felkészülés során folyamatosan azt sulykoltam a fiúknak, hogy menni kell előre, átgyalogolni mindenkin. Harcolni fognak, nem a szerencsés sorsolásban bízunk. Erős a gárda, ahogy természetesen a vb-mezőny is. De kishitűen nincs értelme nekiindulni. Mindenki fejében elültettem, hogy jók vagyunk és el tudunk jutni a csúcsig. Ami valójában a felnőtt olimpiai részvétel, de az sem baj, ha valaki korosztályos világversenyen szerez érmet.”

A szentpétervári vb pénteken kezdődik a selejtezővel, a hétfői nyolcaddöntőtől kezdve jelentkezünk részletes, napi összefoglalóval.

A juniorvébé-keret
46 kg: Báki Alex (MTK), 48: Bernárt László (DVSC), 50: Lakatos Ottó (MTK), 52: Mislai Kristóf (Kaposvári Ring SK), 54: Zúró Mihály (Madárfészek, Tápiómente), 57: Mátyás Krisztián (Madárfészek, Vecsés), 60: Lakatos Máté (DVSC), 63: Oláh Richárd (Madárfészek, UTE), 66: Kovács Márton (Kaposvári Ring SK), 70: László Szilárd (Kecskemét), 75: Baranyi József (Győri Gladiators), 80: Egervári Richárd (Győri Gladiators), +80: Ferhát Nassim (Békési TE)

Forrás: www.utanpotlassport.hu – RSS