Erõs szél, izgalmas csaták, örömszörf

Látványos versenyfutamokkal és közösségépítő örömszörfözéssel avatták fel új, balatonaligai telephelyüket a szörfösök.

A Fa magyar szörf bajnokság negyedik versenye erős szélben és napsütésben, vagyis ideális időjárási viszonyok között zajlott, amelynek köszönhetően ezúttal a formula windsurfing osztály indulói (nekik szél kell!) is kiélvezhették a száguldás izgalmait. A férfiak mezőnyében a hetedik olimpiájára készülő Gádorfalvi Áron nyert, annak ellenére, hogy műtött válla még mindig nem tökéletes, s az erős szélben kicsit meg is fájdult.

„A múlt héten a Garda-tavon teszteltem a vállamat, ami javulófélben van – a trapézolással már nincs gond, de a dinamikus pumpálást még nem annyira bírja – nyilatkozta Gádorfalvi. – A hétvégi versenyen szerencsénk volt az időjárással, jó szelünk volt, igaz, itthon nem vagyunk ehhez szokva, így a fiatalok közül sokan nem tudtak végigmenni. Én azonban nagyon élveztem, s az új telephelyünk is beváltotta a hozzá fűzött reményeket, igaz, a végére megint kicsit megfájdult a vállam.”

Női olimpikonunk, Cholnoky Sára is kiemelkedő formában versenyzett – neki nagy szélben híresen jól megy a szörfözés, olyannyira, hogy volt futam, amit abszolútban is megnyert, vagyis nem csupán a hölgyversenyzőket, hanem a férfiakat is maga mögé utasította.

A junior Morvai Bálint sikere papírforma, a fentebb említett formula windsurfing osztályban pedig Zöllner Viktor ünnepelhetett a dobogó legfelső fokán. Érdekesség, hogy az időjárás-előrejelzéseket látva a szervezők szombat délutánra meghirdettek egy közös szörfözést, amelyen az amatőrök csatlakozhattak a profikhoz, és együtt élvezhették a hullámok és a szél adta lehetőségeket. A versenypálya és a part között mutatták be trükkjeiket – valódi örömszörfözés volt ez, a közönség nagy örömére.