Erzsébet királynő fél évszázada Arsenal-szurkoló

II_Erzsebet_kiralyno.jpgLehullott a lepel, Anglia egyik féltve őrzött titka napvilágra került. II. Erzsébet királynő beismerte, immár ötven éve szorít az Arsenal labdarúgó-csapatának.

A 81 éves uralkodó édesanyja nyomdokaiba lépett, hiszen az Anyakirályné köztudottan az észak-londoni Ágyúsokért rajongott. Erzsébet királynő februárban a Buckingham palotában fogadta az Arsenal játékosait és vezetőit, miután hátfájdalmai miatt tavaly októberben nem tudott személyesen részt venni a klub új szentélye, az Emirates Stadium avatásán.

– Azonnal éreztem, hogy a királynő Arsenal-szurkoló és követi a labdarúgás eseményeit – nyilatkozta Cesc Fabregas, az Ágyúsok spanyol légiósa. A 19 éves középpályás szerint Őfelsége pontosan tudta, kivel beszél, ráadásul nagyon kedves barátjáról, János Károly spanyol királyról is mesélt Fabregasnak.

A királyi családhoz közeli források szerint az Anyakirályné már 1955-ben közhírré tette kötődését az Arsenalhoz, egyik iskolatársának elárulta, ámulattalk figyeli az Ágyús Denis Compton minden megmozdulását. A 22 éves Harry herceg is Arsenal-drukker, a Highburyben és az Emirates-stadionban is többször tiszteletét tette.

www.samsungsport.hu