EURO-2008: Svájc siratja a kiesést

svajc_szomoru.jpg

A svájci média alapvetően igen elkeseredetten rögzítette a házigazdaként különösen fájdalmas tényt: a 13. labdarúgó Eb társrendezőjének válogatottja a második csoportkörben, a törököktől Bázelben elszenvedett 2-1-es vereség nyomán máris elbúcsúzott a kontinensviadaltól.

A túlságosan is korai kiesés miatt érzett országos futballgyászt híven adta vissza a Tribune de Geneve, amelynek címoldala öles betűkkel közölte: "Törökország romba döntötte a svájci álmokat", majd ekként folytatta az önsajnálatot: "Viszlát 2008-as Európa-bajnokság, Svájc elvesztette illúzióit". A lap szerint egyértelművé vált, hogy az újabb vereséggel Kobi Kuhn csapata nélkül folytatódik az Eb. "A legrosszabb forgatókönyv valósult meg" – szólt a bús summázat.
      
Még hangzatosabb a  Le Temps, amely némi képzavarral  így fogalmazott: "Nemzeti csapatunk őrült álmát vízbe fojtotta a  St.Jacques-ra  zúduló aljas felhőszakadás", arra utalva, hogy szinte végig szakadó esőben játszott a két csapat a bázeli központi stadionban.
   
A legnépszerűbb napilap, a  Le Matin hasonló metaforát választott tudósítása címéül:  "Svájc vízbe fulladt", majd ezt írta: "A csuromvizes pályán Törökország keresztre feszítette Svájcot".

MTI