Európa-bajnoki résztvevő a magyar férfi kézilabda-válogatott


A magyar férfi kézilabda-válogatott 35-23-ra győzött Lettország vendégeként az Európa-bajnoki selejtező csütörtöki játéknapján, így az utolsó forduló előtt biztosította kijutását a januári horvátországi tornára.

A két csapat negyedszer találkozott egymással, egy döntetlen mellett a harmadik magyar siker született. Ez lesz a sportág 13. férfi kontinenstornája, a magyar együttes csak kétszer, 2000-ben és 2002-ben maradt le róla.

A selejtezősorozatban az utolsó mérkőzésüket vasárnap Veszprémben a hollandok ellen játsszák a magyarok. Azon a találkozón búcsúzik a távozó spanyol szövetségi kapitány, Javier Sabaté.

Eredmény, férfi Eb-selejtező, 1. csoport, 5. forduló: Lettország-Magyarország 23-35 (9-15); a magyar gólszerzők: Vilovski 7, Juhász Á. 6, Győri, Lékai 4-4, Iváncsik T. 3, Bodó, Schuch, Tóth A., Bánhidi 2-2, Ancsin, Szita, Fekete 1-1.

Az állás: 1. Dánia 9 pont, 2. Magyarország 7, 3. Hollandia 4, 4. Lettország 0. A csoportok első és második helyezettjei, valamint a hét csoport legjobb harmadikja jut ki az Európa-bajnokságra.

(MTI, fotó: MTI/Kovács Anikó, archív)

Forrás: www.mob.hu – RSS