Európába tart a tehetséges argentin szélső – sajtóhír

Megbízható argentin sajtóértesülések szerint a portugál Benfica közel áll az Estudiantes La Plate játékosának megszerzéséhez…

(Photo by Gustavo Garello/Jam Media/Getty Images)

César Luis Merlo tájékoztatása értelmében a Benfica előrehaladott tárgyalásokat folytat az Estudiantes La Plata vezetőségével a friss Argentin Kupa-győztes játékosa, Benjamín Rollheiser megszerzése ügyében.

A 23 éves sokoldalú szélső korábban a Deportivo Sarmiento és a patinás River Plate csapatában szerepelt, utóbbinál nagy tehetségnek számított, azonban a felnőttek között nem tudott gyökeret verni magának. Rollheiser 2022 júniusában került vissza az Estudianteshez, melynek annak idején már az utánpótlásában is megfordult. A La Plata-i egylet színeiben már a tavalyi második kiírásban állandó játéklehetőséghez jutott, 2023-ban pedig abszolút alapemberré vált.

Rollheiser a Liga Profesional idei kiírásában mind a 27 meccsen pályára lépett, ezalatt hat találat és három előkészítés fűződött a nevéhez. Emellett csapata Copa Sudamericana menetelését 11 találkozón hat góllal támogatta, míg a Copa de la Liga Profesional küzdelmei alatt 13 mérkőzésen két asszisztot jegyzett.

“Sajnos el kell adnunk őt, mivel az értékesítés a klub mozgatórugója” – jelentette ki az Estudiantes alelnöke, Juan Sebastián Verón.

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!

fociclub

A Európába tart a tehetséges argentin szélső – sajtóhír bejegyzés először Hírpláza-én jelent meg.