Évzáró Európa-bajnokság

Tel-Avivban rendezik meg az U23-as cselgáncs Európa-bajnokságot, melyen tizenöt magyar versenyző lép tatamira. A szakvezetés legalább két érmet és két pontszerző helyezést vár a fiataloktól.

Lakner Gábor Pénteken és szombaton Tel-Avivban rendezik meg az U23-as cselgáncs Európa-bajnokságot, melyen tizenöt magyar versenyző lép tatamira. A kétnapos viadal helyszíne a Drive In Arena lesz, amely egyébként Hapoel Tel-Aviv férfi kosárlabdacsapatának otthonaként funkcionál.

gercsak_szabina_u23

Gercsák Szabina tavaly győzött az U23-as Eb-n  •  Forrás: EJU

A kontinensviadalra negyven ország 335 dzsúdósa nevezett, a magyar színeket hét férfi és nyolc női versenyző képviseli. A nők között mind a hét súlycsoportban lesz magyar, sőt a nehézsúlyban duplázunk. A válogatott eddig húsz érmet nyert az U23-as Eb-ken, és a cél az, hogy ez a szám minél tovább nőjön Tel-Avivban.

Tavaly minden várakozás felülmúlt a magyar válogatott szereplése az U23-as Eb-n. Pozsonyban Gercsák Szabina aranyérmes lett, Fogasy Gergő, Demeter Bendegúz, Pupp Réka és Salánki Evelin bronzérmet szerzett, ráadásként Pál Gyula és Szigetvári Mercédesz pontszerző helyen végzett.

Nagy András szakágvezető honlapunknak elmondta: most legalább két érem és két pontszerző helyezés megszerzését várja a szövetség.

A húszéves Gercsák Szabina címvédőként most is ott lesz a mezőnyben, a miskolci versenyző felnőtt bajnoki elsőséggel melegített az Európa-bajnokságra. Mellette Végvári Martin, Szabó Frigyes, Kordély Péter, Polyák Krisztina és Kárpáti Emese is a dobogó legmagasabb fokára állhatott fel a Kecskeméten megrendezett ob-n.  A főpróba tehát jól sikerült, következhet az előadás.

MAGYAR INDULÓK AZ U23-AS EURÓPA-BAJNOKSÁGON
Péntek
Férfiak. 60 kg: Szabó Csaba (Kecskeméti JC), Bartha Ákos (Miskolci VSC). 66 kg: Végvári Martin (Mogyi-Bajai JC). 73 kg: Pál Gyula (BHSE), Szabó Frigyes (Leányvár SE)
Nők. 48 kg: Pupp Réka (Atomerőmű SE). 52 kg: Szabó Katinka (BHSE). 57 kg: Siroki Ibolya (Budaörsi SC). 63 kg: Polyák Krisztina (Budaörsis SC)
Szombat
Férfiak. 90 kg: Kordély Péter (BHSE). 100 kg: Ohát Zalán (Ceglédi VSE)
Nők. 70 kg: Gercsák Szabina (Hell-Miskolci JC). 78 kg: Salánki Evelin (Ippon Judo Tatabánya). + 78 kg: Kárpáti Emese (KSI SE), Szigetvári Mercédesz (Mogyi-Bajai JC)

Forrás: www.utanpotlassport.hu – RSS