“Ez egy csodálatos este volt” – Tonali

Sandro Tonali, a csapat középpályása a Verona elleni duplája után érzelmesen nyilatkozott és elmondta, hogy a második góljánál tudatosult benne igazán, hogy mit jelent a Milan mezt viselni.

A piros-feketék vasárnap 3-1-re nyertek a Verona otthonában a 36. fordulóban, köszönhetően Tonali duplájának és Florenzi találatának. Ez volt az első alkalom, hogy az olasz válogatott középpályás duplázott piros-fekete mezben, ráadásul mindezt éppen a 22. születésnapján tette, ezáltal még különlegesebb volt számára ez a győzelem.

“Mondhatjuk azt, hogy ez egy csodálatos este volt számunkra, a szurkolóinknak és az összes Milanistának. Ezért jöttünk Veronába és elértük a célunkat még akkor is, ha az első félidőben egygólos hátrányba kerültünk. Ekkor sem csüggedtünk, mert egy nagyszerű csapat vagyunk.” – mondta Tonali a MilanTV mikrofonjainak.

“Sikerült ledolgozni a gólhátrányt és megfordítottuk az eredményt. Amikor megszereztem a második gólomat, éreztem belül, hogy mit jelent a Milan játékosának lenni. Ezen a napon adtam egy ajándékot, de én is kaptam egyet a Milantól, mert ez egy olyan este volt, amelyre még sokáig emlékeznünk kell. Magasra kell tennünk a lécet és erősen kezdeni az Atalanta ellen.”

A 21. században Tonali lett a harmadik Milan-játékos, aki a születésnapján gólt szerzett az olasz bajnokságban. Korábban erre csak José Mari (2000. december 10., Lecce ellen) és Stephan El Shaarawy (2012. október 27., Genoa ellen) volt képes.