Ez gyorsan ment: Ki is rúgták a szlovák kapitányt a kínos zakó után – videó

A lépést “a sorozatosan elégtelen eredmények és a közel sem kielégítő teljesítmény” indokolta a bejelentés szerint, a szövetségnél pedig nem erre számítottak a szlovák csapat 2021 őszén, különösen az Oroszország és Horvátország elleni vb-selejtezőkön nyújtott produkciója után.

A Stefan Tarkovic menesztésére vonatkozó javaslatot Ján Kovácik, az SFZ elnöke és Karol Belaník alelnök terjesztette a végrehajtó testület elé, a grémium tagjai pedig egyhangúlag jóváhagyták a beadványt, így a határozat azonnal hatályba lépett. Tarkovic utolsó mérkőzése így a tegnapi, Kazahsztán elleni, 1-0-ra elveszített hazai Nemzetek Ligája-találkozó volt, amely után komoly kritikákat kapott a válogatott. Tarkovic 2020 októberében vette át a válogatott irányítását Pavel Hapaltól, a pótselejtezőn át kijutott csapatával a tavalyi Eb-re, összességében pedig  22 meccsen irányította a szlovákokat, ezeken nyolc győzelmet, hét döntetlent és szintén hét vereséget ért el.

A szlovák csapatot a következő két találkozón – június 10-én, Bakuban, Azerbajdzsán ellen és június 13-án, Nur-Sultanban, Kazahsztán ellen – a Samuel Slovák-Marek Mintál edzőpáros irányítja majd.

Az új szlovák kapitány kinevezéséről a nyári hónapok során születik döntés és sajtóhírek szerint az a Vladimir Weiss lehet a legesélyesebb, aki korábban már ült a nemzeti csapat kispadján, és akit a napokban a dunaszerdahelyi DAC-cal is hírbe hoztak.