Ezért nem lett Dani Olmo a Milan játékosa

A Dinamo Zagreb edzője elismerte, hogy a Milan a téli átigazolási időszakban az RB Leipzig ajánlatához képest magasabb összeget kínált Dani Olmóért és rávilágított arra, hogy a játékos miért Németországot választotta.

A Milan vezetősége januárban tárgyalásokat folytatott a horvát alakulattal Olmo átigazolása kapcsán és volt egy pont, amikor különböző portálok egybehangzóan arról számoltak be, hogy a felek megállapodtak egymással. Állítólag ezután megszakadtak a kapcsolatok a túlzott ügynöki jutalék miatt, amit a játékos képviselője később egyértelműen cáfolt.

Olmo január végén az RB Leipzig játékosa lett, amely a transfermarkt szerint 20 millió eurót fizetett érte, azonban ez az összeg a bónuszok teljesülésével jelentősen nőhet.

Nenad Bjelica, a Dinamo Zagreb edzője elmondta, hogy a 21 éves spanyol játékos nagyon közel állt ahhoz, hogy csatlakozzon a Milanhoz.

“Olmo nagyon közel volt a Milanhoz. A piros-feketék ajánlata magasabb volt, mint az RB Lepzigé, azonban a játékos személyes döntése volt, hogy Németországba igazolt. A Bajnokok Ligájában akart játszani és úgy döntött, hogy a fiatal játékosok fejlődését elősegítő lipcsei projektet választja.” – mondta a horvát klub trénere.

“A Milan nem ajánlott bónuszokat, ellentétben a Leipziggel. A Dinamót 20 százalékos részesedés illeti a jövőbeli átigazolási árból és a bónuszokkal együtt az üzlet elérheti az 50 millió eurót. Véleményem szerint Olmo számára a Milan lett volna az ideális megoldás, mert tudom, hogy milyen az olasz labdarúgás.”

“Kiváló döntés lett volna, ha a Milanba megy, de ő a Leipziget választotta és maximálisan tiszteletben tartjuk a döntését.” – tette hozzá.

Forrás: www.acmilan.hu – RSS