Ezüst-bronz kombináció

Mindössze egyetlen pont választotta el a leánycsapatot az első helytől az ifjúsági A korosztály Buenos Aires-ben zajló öttusa-világbajnokságán. Az ezüstérem mellett jelentős eredmény, hogy Zs. Tóth Anna egyéniben a dobogó harmadik fokára állhatott fel.

UP-info Bár vigasztalhatatlanul pityeregtek a lányok a Buenos Aires-i ifjúsági A korosztályú öttusa-világbajnokság dobogójának második fokán, pár nap múlva talán örülnek az csapatezüstéremnek. No, de mi is kellett ahhoz, hogy eljusson ide az idei junior Eb-n győztes Boros Alexandra, Simon Sarolta, Zs. Tóth Anna hármas?

zs_toth_anna_mosz

Zs. Tóth Anna bronzérmet szerzett  •  Fotó: Buza Virág, MÖSZ

Mind a négy döntőbe jutó versenyző (a felsoroltak mellett Varga Eszter) kitett magáért egyéniben. A verseny végén bronzérmet szező Zs. Tóth Anna már az úszásban és vívásban is jelezte, hogy nagy napja van, s a kombinált számban is remekelt, kiváló futással a kilencedik legjobb eredményt érte el, összesítésben pedig a harmadik helyen ért célba. Érdekesség, hogy az aranyérem azé a török İlke Özyükselé lett, aki az úszást csak a 22.-ként abszolválta, és vívásban is csupán a kilencedik helyen zárt, a zárófelvonásban viszont fél percet vert a másodikra is.

A junior Eb-n egyéniben ezüstérmes Simon Saroltának a mexikói junior vb-n nem jött ki a lépés, viszont a korosztályában javított: részben a parádés vívóteljesítménynek köszönhetően (28 asszót nyert meg) hatodikként zárt. Boros Alexandra a 15., Varga Eszter pedig a 21. lett.

A Boros, Simon, Zs. Tóth trió 3055 pontot ért el együtt, és mindössze egyetlen egységgel maradt el a győztes oroszok mögött.

„A verseny végén teljesen biztosak voltunk abban, hogy a magyar lányok nyakába kerül az aranyérem, de végül bejött elénk a nagyon erős orosz csapat. Mindannyiukra nagyon büszke vagyok, végig egyben voltak, igazi csapatként működtek a verseny egész ideje alatt. Számomra a dobogó második fokán pityergő versenyzők nyerték meg a világbajnokságot.” – idézte Kállai Ákos utánpótlás-kapitányt a pentathlon.hu.

IFJÚSÁGI A ÖTTUSA-VILÁGBAJNOKSÁG, BUENOS AIRES
Leányok. Egyéni. 1. İlke Özyüksel (török) 1065 pont, 2. Morsy (egyiptomi) 1061, 3. Zs. Tóth Anna 1053, … 6. Simon Sarolta 1027, … 15. Boros Alexandra 975, … 21. Varga Eszter 955. Csapat. 1. Oroszország (Agyelina Ibatullina, Jekatyerina Utyina, Kszenyija Fralkova) 3056, 2. Magyarország (Boros, Simon, Zs. Tóth) 3055, 3. Egyiptom 2993.

Forrás: www.utanpotlassport.hu – RSS