Ezüstfokozatú elismerést kapott munkásságáért – Interjú Nagyné Lányi Máriával

 A Magyar Speciális Olimpia Ezüst Fokozatú díját vehette át Nagyné Lányi Mária a Magyar Speciális Olimpia Szövetség (MSOSZ) erőemelés szakágvezetője az MSOSZ idei közgyűlésén.

A szakember lassan húsz éve dolgozik az értelmi fogyatékossággal élő emberek sportjáért. Mária ma már nyugdíjas, de a Magyar Speciális Olimpia Szövetségben továbbra is aktívan szeretne dolgozni.

Interjú Nagyné Lányi Máriával.

Zana Anita: Hogyan került kapcsolatba az értelmi fogyatékossággal élőkkel?

Nagyné Lányi Mária: A pusztataksonyi intézményben dolgoztam, itt ismerkedtem meg az értelmi fogyatékossággal élőkkel, velük kezdtünk el járni a Magyar Speciális Olimpia Szövetség különböző versenyeire. Bár nyugdíjba vonultam, de nem vissza, vagyis az értelmi sérült emberekkel továbbra is foglalkozom a sport területén. Majd’ húsz esztendőn át voltam a pusztataksonyi intézmény munkatársa, ami komoly szakmai és pedagógiai hátteret adott.

ZA: Milyen élményekkel gazdagodott eddig a Speciális Olimpia Mozgalomban?

NLM: Rengeteg emlékezetes versenyt éltünk át együtt a sportolókkal. A sok közül nehéz lenne egyet is kiemelnem. A nagy utazások, a sok remek eredmény, az érmek mind–mind felejthetetlenek, nehéz lenne egyet vagy kettőt kiemelni.

ZA: Nemrégiben a Magyar Speciális Olimpia Szövetség díjjal jutalmazta munkáját. Mit jelent ez Önnek?

NLM: Ez egy hatalmas megtiszteltetés számomra. Büszke vagyok a sportolókra, akik nélkül ezt a sikert nem érthettem volna el. Köszönettel tartozom a Magyar Speciális Olimpia Szövetségnek is.

ZA: Mire készül most a szakág?

NLM: Folyamatosan készülünk a hazai versenyekre, de már a két év múlva esedékes Világjátékok is a szemünk előtt lebeg. A látványos megmérettetéseken kívül szeretnénk egyéb eszközökkel is népszerűsíteni a sportágat.

Szerző (forrás): Zana Anita, mindenamisport.com

Forrás: http://specialolympics.hu – RSS