F1: Alonso gázsija a legmagasabb az F-1-ben?

alonso.jpg

A SportsPro című lap értesülései szerint 2008-tól Fernando Alonso lesz a Forma-1 legjobban kereső versenyzője – legalábbis, amennyiben nem él azzal az opciós jogával, hogy az év végén bizonyos feltételek mellett elhagyhatja a Renault-t.

Ebben az esetben állítólag átlagosan 46 millió dollárt zsebelhet be ebben az évben és a következőben, ami több mint duplája a McLarennél tavaly kapott fizetésének. Úgy hírlik, Alonso és menedzsere, Luis Garcia Abad azért alkudtak ki éppen ekkora összeget, mert ez 1 millió dollárral meghaladja Kimi Räikkönen ferraris gázsiját, és szimbolikus jelentőséget tulajdonítottak annak, hogy a kétszeres világbajnok legyen a mezőny legjobban kereső tagja.

Az ilyen "értesüléseket" ugyanakkor érdemes fenntartásokkal kezelni, rendszerint ugyanis nem pontosak, ráadásul nehéz elképzelni, hogy az egyébként mániákusan költséghatékony Renault – a racionalizációs törekvéseiről híres Carlos Ghosn-nal a kormányrúdnál – hajlandó lenne rekordösszeget fizetni bármelyik versenyzőjének. Persze nem kizárt, hogy Alonso fizetését részben vagy teljesen szponzorok állják.
 
www.a5.hu