F1-es ülést utasított vissza az Indy500 győztese

F1

2016. augusztus 6. szombat, 08:55

Szerző: Balogh Tamás; Fotó: DPPI

Lehetősége lett volna, hogy ő üljön be a szükséges támogatói pénzek összegyűjtésével szenvedő pilóta helyére, ám inkább maradt az amerikai szériában. Persze jövőre már újra az F1-ben indulna.

Alexander Rossi 2015-ben öt Formula-1-es nagydíjon állt rajthoz a Manor versenyzőjeként, s egy ideig úgy tűnt, esélye lehet az idei ülésre is, az amerikai azonban végül az IndyCarban, konkrétan az Andretti Autosport alakulatánál kötött ki. A váltás egyelőre nem sült el rosszul, hiszen óriási meglepetésre újoncként megnyerte a legendás Indy500-at, az összetettben pedig a 11. helyen áll.

Rossi ennek ellenére többször elmondta, hogy szeretne visszatérni a száguldó cirkuszba, most mégis visszautasított egy kínálkozó lehetőséget: a Manor tartalékjaként ő ülhetett volna be Rio Haryanto helyére, amennyiben az indonéz nem tudja összekalapozni a szükséges pénzt az évad második feléhez.

AlexanderRossi_Indy500_DPPI

„A menedzsmentem és én folyamatosan kapcsolatban vagyunk a Manorral, és tudtuk, hogy lehet lehetőségünk versenyezni náluk a szezon utolsó szakaszában. Alaposan átgondoltuk, de végül visszautasítottuk az ülést az IndyCar miatt” – nyilatkozta az Autosportnak. „Minden tiszteletem a Manoré, hogy a megállapodásunknak megfelelően elsőként nekünk ajánlotta fel az ülést. Nagyon jó a kapcsolatom a csapattal, és megértik, hogy egy F1-es szerződés esetén mindennek a helyén kell lennie a jövőm szempontjából, ráadásul épp most lépett előre a pályafutásom.”

A fiatal pilóta azonban egyelőre csak az idei lehetőséget utasította vissza: könnyen elképzelhető, hogy jövőre már újra az F1-ben láthatjuk. Elmondása szerint vannak is ajánlatai, ám az IndyCarban való maradást sem tartja kizártnak:

„Az IndyCarból és a Formula-1-ből is vannak opcióim 2017-re” – fogalmazott Rossi. „Beszéltünk egy versenyzői ülésről a Manorral, de más F1-es alakulatok is megkerestek, ami nagyon érdekesen hangzik. Az IndyCarból is vannak lehetőségeim, amelyekről nem beszélhetek részletesen, de annyit elmondhatok, hogy remekül együttműködünk az Andrettivel. Itt mindenki azon dolgozik, hogy több évre meghosszabbítsuk a partnerségünket. Hűséges vagyok Michael Andrettihez, a csapatához és a Hondához. Versenyzőként számos jó lehetőséged van itt, és a küzdelem is fantasztikus.”

Forrás: www.formula.hu – RSS