Nekem az ünnepek elképzelhetetlenek a fahéj íze nélkül. Ezért sokszor a hagyományos receptjeimbe is igyekszem belecsempészni. Ilyen a tiramisu is, amit egy kis csavarral igazán különlegessé tehetünk.
Hozzávalók:
A tojások sárgáját keverjük ki a cukorral. Adjuk hozzá az őrölt fahéjat. Keverjük bele a Mascarponét. Verjük fel kemény habbá a tojásfehérjéket, és a két krémet óvatosan keverjük össze. A kávéba óvatosan mártogassuk bele a babapiskótákat. Rakjunk le egy réteget, babapiskótát, kenjünk rá a krémből, majd rétegezzük addig, amíg a krém el nem fogy. Ennek kell a tetején lennie. Tegyük hűtőbe legalább 2 órát, de akár előző este is elkészíthetjük. Tálalás előtt szórjuk meg kakaóval.
Tipp! Ha valaki extra fahéjasan szeretné, az a kakaóba is keverhet egy kis őrölt fahéjat.
Jó tudni! Nyírfacukor kapható porcukor változatban is. Akinek ez fontos, használja azt, de abból kevesebbet tegyen bele.
Tápérték (100 g)
Mascarpone |
Babapiskóta |
Porcukor |
Tojás |
|
Energia |
450 kcal |
390 kcal |
389 kcal |
143 kcal |
Fehérje |
7 g |
7,1 g |
0 g |
12,6 g |
Zsír |
45 g |
3,9 g |
0 g |
9,5 g |
Szénhidrát |
0,7 g |
80 g |
99,7 g |
1,8 g |