Fahéjas tiramisu – Egészségséf

Nekem az ünnepek elképzelhetetlenek a fahéj íze nélkül. Ezért sokszor a hagyományos receptjeimbe is igyekszem belecsempészni. Ilyen a tiramisu is, amit egy kis csavarral igazán különlegessé tehetünk.

Hozzávalók:

Fahéjas tiramisu - Egészségséf

A tojások sárgáját keverjük ki a cukorral. Adjuk hozzá az őrölt fahéjat. Keverjük bele a Mascarponét. Verjük fel kemény habbá a tojásfehérjéket, és a két krémet óvatosan keverjük össze. A kávéba óvatosan mártogassuk bele a babapiskótákat. Rakjunk le egy réteget, babapiskótát, kenjünk rá a krémből, majd rétegezzük addig, amíg a krém el nem fogy. Ennek kell a tetején lennie. Tegyük hűtőbe legalább 2 órát, de akár előző este is elkészíthetjük. Tálalás előtt szórjuk meg kakaóval.

 

Tipp! Ha valaki extra fahéjasan szeretné, az a kakaóba is keverhet egy kis őrölt fahéjat.

 

Jó tudni! Nyírfacukor kapható porcukor változatban is. Akinek ez fontos, használja azt, de abból kevesebbet tegyen bele.

 

Tápérték (100 g)

Mascarpone

Babapiskóta

Porcukor

Tojás

Energia

450 kcal

390 kcal

389 kcal

143 kcal

Fehérje

7 g

7,1 g

0 g

12,6 g

Zsír

45 g

3,9 g

0 g

9,5 g

Szénhidrát

0,7 g

80 g

99,7 g

1,8 g


Forrás: www.egeszsegtukor.hu – RSS