“Fantasztikus átigazolási időszak volt” – Fassone

Marco Fassone, a klub vezérigazgatója értékelte a mercatót és elmondása szerint majdnem mindent véghez vittek a nyári átigazolási időszakban, amit előre megterveztek.

Sokan szkeptikusak voltak Marco Fassonéval, Massimiliano Mirabellivel és az új tulajdonosokkal szemben, hogy az áprilisi tulajdonosváltást követően képesek lesznek-e a nyáron megerősíteni a játékoskeretet és egy olyan csapatot létrehozni, amely mindhárom fronton (Serie A, Európa Liga, Olasz kupa) versenyképes lehet. Úgy tűnik, hogy az új klubvezetés az elmúlt négy hónapban végzett munkájával megnyerte a szurkolók bizalmát és támogatását.

Augusztus 31-én este Olaszországban véget ért a nyári átigazolási időszak. Nemrég összegeztük az érkező és távozó játékosokat. A Milan ezen a nyáron közel 200 millió euróért igazolt játékosokat, azonban Franck Kessié és Nikola Kalinic esetében is az átigazolási ár nagy része jövőre illetve két év múlva kerül kifizetésre.

“Fantasztikus átigazolási időszak volt.” – kezdte Fassone. “Nagy örömünkre szolgál átélni ezt a csodálatos élményt és ennek a 11 fantasztikus játékosnak az érkezését. Hosszú és intenzív nyár volt, de a kemény munka sokkal korábban, az átigazolási időszak előtt kezdődött. Nagyon ambiciózus az új projekt és nagyon boldogok vagyunk a dolgok alakulása miatt. Befejeztük az első részt. Minden játékosnak és minden igazolásnak megvan a maga története. Természetesen nem egyszerű folyamat egy új játékost hozni. Úgy kezdődik, hogy kapcsolatba lépünk a klubbal és a játékossal. Az első néhány kapcsolatfelvétel például tavaly augusztusban volt. Az összes országot bejártuk és elkezdtük figyelni a játékosokat. A kiszemeltek között volt Kessié, aki akkoriban az Atalanta játékosa volt és egészen Szardíniáig mentünk, hogy láthassuk játszani a Cagliari ellen. 2016 augusztusa óta figyelemmel követtük a játékát. Kínai játékos a Milanban? Ki tudja, talán néhány fiatal érkezik a következő hetekben.”

“Úgy gondolom, hogy a média részletesen foglalkozni fog az átigazolásokkal és közzétesz minden statisztikát. Van néhány nyilvánosságra hozott szám, amely a befektetés szempontjából nagyon fontos volt és őszintén szólva túlszárnyalta minden várakozásunkat. Ahogy haladtunk, a dolgok egy kicsit megváltoztak. Kezdetben az volt az ötlet, hogy kevesebbet költünk, de magasabb fizetéssel rendelkező játékosokra. Összesen 230 millió eurót költöttünk, ez egy hatalmas szám. Köszönet jár Yonghong Li elnök úrnak, hogy Massimiliano Mirabellivel 11 fantasztikus játékost tudtunk igazolni és lehetővé tette számunkra, hogy jól teljesítsünk az átigazolási piacon. Továbbá szeretnénk köszönetet mondani neki a támogatásért. Az elkövetkező napokban még lehet távozó és lehet további vérfrissítés, hiszen Európa-szerte nincs minden átigazolási piac zárva. Az igazolásokra fordított 230 millió euró körülbelül 5 százalékát, 12 millió eurót az ügynököknek, menedzsereknek járó jutalékok teszik ki. Időközben a játékosok fizetésére lévő összeg 110-120 millió euró között lesz. Így a költségvetésünkhöz képest valójában jobbak vagyunk és szinte mindent véghez vittünk, amit akartunk. Átláthatóak és nyilvánosak az átigazolásokkal kapcsolatos számok. Nagyon örülök és elégedett vagyok azzal, amit tettünk. A kulcsfontosságú célunk – amit minden bizonnyal elértünk – az volt, hogy visszahozzuk a lelkesedést, amit az előző fordulóban és az Európa Ligában a szurkolók támogatása által láthattunk. A szurkolóknak közel kell maradniuk a csapathoz és ha ezt sikerült elérnünk, akkor az egy különleges eredmény. Úgy érezzük, hogy gazdasági és technikai szempontból egyaránt jó munkát végeztünk és biztosítottuk az edzőnek a megfelelő játékosokat. Élveznünk kell ezt a pillanatot, de előre is tekintünk a jövőre.”

“Európa Liga? Megfelelő hozzáállással játszottunk ezeken a mérkőzéseken és nem becsültük le az ellenfelet, még a Shkendija elleni fantasztikus első meccs után sem. Jöttek az eredmények a csapat játékának és a meccshez való hozzáállásnak köszönhetően. A Milan számára nem az Európa Liga a természetes helyszín, de nagyon komolyan vesszük. Egyes nagy klubok komolyan vették és az elmúlt években nagyon jól teljesítettek az EL-ben. Példa a Manchester United az előző szezonból. Ez egyáltalán nem visszalépés, hanem egy nagy sorozat a következő célunk elérése felé. Donnarumma szerződéshosszabbítása? Nagyon intenzív hónapok voltak, de sikerült megtartanunk.”

“Suso? Ő egyike azoknak a játékosoknak, akiket meg akartunk tartani. Sohasem gondolkoztunk az eladásán. Biztosak vagyunk abban, hogy Suso szerződésének megújításával nem lesz probléma. Imádja a klubot és fontos játékos. Átigazolási időszak utolsó napja? Néhányszor kapcsolatba léptünk a Torinóval Niang átgazolása miatt és végül sikerült megállapodásra jutnunk. Reméljük, hogy két mérkőzést leszámítva nagyszerű szezonja lesz Torinóban. A folytatásban megpróbáltunk a Genoa utánpótlásából szerződtetni néhány játékost (Pellegri és Salcedo – a szerk.), de túl késő volt és a határidő lejárta miatt nem tudtuk lezárni az üzletet. Nagyon elfoglalt napunk volt, de ahogy mondtam, elértük a legtöbb célunkat.”

Forrás: www.acmilan.hu – RSS