Faragó Tamás elmondta, miben jár előttünk a többi válogatott

faragotamas MTI EPA

A legenda nem kertelt, egyenesen rávilágított, hogy minden vagyunk lemaradva.

faragotamas MTI EPA

Fotó: MTI/EPA

Számos tapasztalattal szolgált a nyár, ezekből Faragó Tamás összegzett egy kicsit a waterpolo.hu oldalon. A legenda az U20-as vb után fejtette ki véleményét, ahol 6. lett a női válogatottunk:

“Ez a világbajnokság megmutatta, hogy nagyon komoly minőség van mindenhol. A görög, a spanyol, a holland, az orosz csapat megmutatta, nem csak hogy eredményesek, de játékosnevelésben is előttünk járnak. A mi feladatunk is az volt, hogy egy-két embert próbáljunk a felnőttkapitánynak ajánlani – talán ez sikerült. Miután egy lyukas korosztállyal érkeztünk, igen nagy erőfeszítéseket kellett tennünk a jobb szereplés érdekében, és ennek is köszönhetően éppen azokon a mérkőzéseken játszottunk átlagon felül, amelyek a legfontosabbak voltak. Ami az egész tornát illeti, először is fontos leszögezni, hogy Görögország nagyon jó hely, továbbá újfent bebizonyosodott, hogy a görög egy kifejezetten sportszerető nemzet” – mondta a legenda, majd így folytatta – „Sajnos, ebben nem tudunk lépést tartani, mert Magyarországon örülnünk kell mindenkinek, aki lejön az uszodába, és a női vízilabdában akar tevékenykedni, sportolni.

Amiben nekünk fejlődnünk kell, elsősorban azon tulajdonságokban, technikákban, amelyekben utol lehet érni a mezőnyt. Értem ezalatt a lábtempót, a blokkolást, a passzolás minőségét, és természetesen a gondolkodást.

Ez utóbbit azért emelném ki, mert Magyarországon még mindig túlzottan az individualista játék hívei vagyunk, tátott szájjal figyeljük az egyént magát, holott az egyént a csapat ma már legyőzi, és ha valaki nem gondolkodik pontosan, az lemarad.”

 

Forrás: www.vizipolo.hu – RSS