Az olasz tésztákat azért szeretem nagyon, mert elképesztő sok elkészítési módja lehetséges. Egy-egy hozzávaló megváltoztatásával már egészen új ízeket, ételeket kaphatunk. Érdemes kísérletezgetni.
Elkészítési idő: kb. 40 perc
Hozzávalók:
- 25 dkg farfalle tészta
- 50 dkg fagyasztott erdei gombakeverék
- ½ fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma zúzva
- 25 dkg Mascarpone sajt
- 2 dl főztejszín
- só, bors, majoranna
Első lépésként feltesszük a tésztavizet. Ha forr, beletesszük a tésztát, megvárjuk, míg újra felforr, majd lefedjük, félrehúzzuk. Amíg a tészta puhul, addig elkészítjük a szószt. A vöröshagymát kevés olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a fokhagymát. Egy kicsit dinszteljük még. Ezután hozzáadjuk a gombakeveréket, fűszerezzük, felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, lefedjük és puhára pároljuk. Botturmix segítségével pépesítjük, hozzáadjuk a Mascarpone sajtot és a főzőtejszínt. A tésztát leszűrjük, és a szószhoz keverjük. Tálaláskor megszórhatjuk reszelt parmezánnal.
Tipp! Ha túl sűrű a szósz, akkor tejjel tudjuk hígítani. Ha túl híg, akkor pedig étkezési keményítővel sűríteni.
Jó tudni! Ha a tésztát belekeverjük a szószba, akkor a szósznak mindig hígabbnak kell lennie, mint amikor csak tálaláskor tesszük rá, ugyanis a forró tészta még magába szívja a szószt. Így egyébként az ízek jobban összeérnek.
Még több egyszerű recept Egészségséfünktől!
Tápérték (100 g)
Durumtészta (száraz) |
Vargánya |
Mascarpone |
Főzőtejszín 10 % |
|
Energia |
355 kcal |
40 kcal |
404 kcal |
120 kcal |
Fehérje |
12,5 g |
5,7 g |
7,5 g |
3,2 g |
Zsír |
1,4 g |
0,2 g |
41,5 g |
10 g |
Szénhidrát |
73 g |
3,8 g |
0,1 g |
4,3 g |