Farfalle erdei gombás szósszal – Egészségséf

Az olasz tésztákat azért szeretem nagyon, mert elképesztő sok elkészítési módja lehetséges. Egy-egy hozzávaló megváltoztatásával már egészen új ízeket, ételeket kaphatunk. Érdemes kísérletezgetni.

Elkészítési idő: kb. 40 perc

Hozzávalók:

  • 25 dkg farfalle tészta
  • 50 dkg fagyasztott erdei gombakeverék
  • ½ fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma zúzva
  • 25 dkg Mascarpone sajt
  • 2 dl főztejszín
  • só, bors, majoranna

Első lépésként feltesszük a tésztavizet. Ha forr, beletesszük a tésztát, megvárjuk, míg újra felforr, majd lefedjük, félrehúzzuk. Amíg a tészta puhul, addig elkészítjük a szószt. A vöröshagymát kevés olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a fokhagymát. Egy kicsit dinszteljük még. Ezután hozzáadjuk a gombakeveréket, fűszerezzük, felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, lefedjük és puhára pároljuk. Botturmix segítségével pépesítjük, hozzáadjuk a Mascarpone sajtot és a főzőtejszínt. A tésztát leszűrjük, és a szószhoz keverjük. Tálaláskor megszórhatjuk reszelt parmezánnal.

Farfalle erdei gombás szósszal - Egészségséf

Tipp! Ha túl sűrű a szósz, akkor tejjel tudjuk hígítani. Ha túl híg, akkor pedig étkezési keményítővel sűríteni.

Jó tudni! Ha a tésztát belekeverjük a szószba, akkor a szósznak mindig hígabbnak kell lennie, mint amikor csak tálaláskor tesszük rá, ugyanis a forró tészta még magába szívja a szószt. Így egyébként az ízek jobban összeérnek.

Még több egyszerű recept Egészségséfünktől!

Tápérték (100 g)

Durumtészta (száraz)

Vargánya

Mascarpone

Főzőtejszín 10 %

Energia

355 kcal

40 kcal

404 kcal

120 kcal

Fehérje

12,5 g

5,7 g

7,5 g

3,2 g

Zsír

1,4 g

0,2 g

41,5 g

10 g

Szénhidrát

73 g

3,8 g

0,1 g

4,3 g


Forrás: www.egeszsegtukor.hu – RSS