Fazekas-Zur Krisztina bekerült a Nemzetközi Kajak-Kenu Szövetség Sportolói Bizottságába


A kétszeres olimpiai bajnok Fazekas-Zur Krisztinát a hétvégi racicei világbajnokságon beválasztották a Nemzetközi Kajak-Kenu Szövetség (ICF) Sportolói Bizottságába.

Nagy sikerrel zárult a hétvégi racicei világbajnokság Fazekas-Zur Krisztina számára, a női négyessel nyert aranyérem mellett sportdiplomáciai téren is tarolt: a versenyzők őt választották be a Nemzetközi Kajak-Kenu Szövetség Sportolói Bizottságába. A magyar kajakos a dán Henriette Engel Hansent és a lengyel Beata Mikolajczykot utasította maga mögé a szavazás során. A férfiaknál az orosz Jurij Posztrigaj lett a befutó.

„Nagyon örülök ennek a sikernek, próbáltam meggyőzni az embereket, hogy szavazzanak rám, mert nagyon szerettem volna ezt a pozíciót. Beszélgettem a sportolókkal a világbajnokságon, és bízom benne, hogy erősebb lesz a hangunk, s remélem jól tudunk majd együttműködni” – mondta Fazekas-Zur Krisztina.

Fazekas-Zur Krisztina a dél-afrikai Hayley Jo-Nixon (maratoni szakág), a brit Claire O’Hara (freestlye szakág), a brit Tim Lodge (parakenu) és az ausztrál Amanda Reynolds (parakenu) mellé került be a testületbe.

Arról augusztusban számoltunk be, hogy a kétszeres olimpiai bajnok kardvívó Szilágyi Áront megerősítették pozíciójában, ismét a Nemzetközi Vívószövetség (FIE) Sportolói Bizottsága tagjává választották. A voksolásra a lipcsei vívó-világbajnokságon került sor. A Nemzetközi Korcsolyázó Szövetség Sportolói Bizottságát a magyar Knoch Viktor rövidpályás gyorskorcsolyázó erősíti. Az úszó olimpiai bajnok Gyurta Dániel a NOB és az Európai Olimpiai Bizottság Sportolói Bizottságának tagja.

(MKKSZ-MOB, fotó: MOB)

Forrás: www.mob.hu – RSS