Fekete Beatrix személyében evezős nyerte a kőkemény Burger King Ultrabalaton Trailt!

13:39:17-es idővel nyerte meg a Hegyestű Trail 115 km-es távját Fekete Beatrix, akinek az evezés adta meg azt az állóképességet, amely egy ilyen elképesztően kemény verseny megnyeréséhez kell.

Október 15-én eddigi legnagyobb kihívását teljesítette Fekete Beatrix, aki a Budapest Evezős Egyesületben számos bajnoki aranyérmet nyert evezősként, és a 2017-es Világjátékokon evezős ergométeren hatodik helyezést ért el.

“Az első 100 kilométer feletti futóversenyem volt, a Kinizsi 100 teljesítménytúrát korábban már abszolváltam” – meséli Beatrix, aki civilben a Portolio portál újságíró-elemzője, és jócskán túlszárnyalta várakozásait a megmérettetésen, amelynek névadó szponzora egyben a Magyar Evezős Szövetség hivatalos partnere is.

Így ért célba Bea: https://www.facebook.com/BKUBT/videos/273110482359227/

“Sok futással – heti hetven kilométerrel – készültem a megmérettetésre, persze emellett eveztem is, semmi pénzért fel nem adnám a sportágat! Időtervvel vágtam neki a Burger King Ultrabalaton Trailnek, 35 kilométer után már egy óra előnyben voltam a tervemhez képest. Sokáig nem tudtam hányadik helyen futok, a hatvanadik kilométernél tudtam meg, hogy az első vagyok a női mezőnyben. Onnan csak arra figyeltem, hogy tartsam a tempómat. Az utolsó tíz kilométernek már abban a tudatban vághattam neki, hogy nagyjából egy óra előnnyel vezetek a második helyen álló lányhoz képest.”

Fotó: Czucz Bálint/Magyar Evezős Szövetség

“Nagyon nagy alapot ad a teljesítményemhez az evezés, a sportágnak köszönhetően lett nagyon jó a keringésem. A terepfutás szeretetét is az evezésnek köszönhetem, mivel a téli edzéseknek rendszeres kiegészítője volt.”

Fotó: Facebook

Beatrix télen is edz evezős klubjában, tervei szerint a Mastersek között az országos bajnokságon is rajthoz áll. Ami a futást illeti: több magashegyi terepfutóversenyen is indul majd.

A Fekete Beatrix személyében evezős nyerte a kőkemény Burger King Ultrabalaton Trailt! bejegyzés először Magyar Evezős Szövetség / Hungarian Rowing Federation-én jelent meg.

Magyar Evezős Szövetség