Ez a recept ismét azoknak szól, akik valami különlegesebbet szeretnének előételnek, borkorcsolyának. Egyszerű, gyors, mégis más, mint a megszokott előételek.
Hozzávalók:
– 15 dkg fekete mag nélküli olívabogyó
– 3 gerezd zúzott fokhagyma
– kb. 2 evőkanál friss citromlé
Az olívabogyót és a zúzott fokhagymát turmixba tesszük, és teljesen simára pépesítjük. Hozzáadjuk a citromlevet, ezt fokozatosan adagoljuk, hogy ne legyen túl savanyú. Ezzel is összekeverjük. Pirított rozskenyérrel tálaljuk.
Tipp! Készíthetünk vegyes mediterrán tálat, fekete, zöld olívabogyó krémmel, és paradicsomos bruschettával. Ha van kedvünk és időnk, süthetünk hozzá pizza kenyeret.
Jó tudni! Nem szükséges olajat beletenni, vagy megpermetezni a kenyeret olajjal, mint a paradicsomos bruschettánál. Ha sótlannak találjuk sózzuk meg.
Tápérték (100 g)
Olívabogyó |
Fokhagyma |
Rozskenyér |
|
Energia |
115 kcal |
149 kcal |
258 kcal |
Fehérje |
0,8 g |
6,3 g |
8,5 g |
Zsír |
10,6 g |
0,5 g |
3,3 g |
Szénhidrát |
6,2 g |
33 g |
48,3 g |