Fekete olívabogyó krém pirítóssal – Egészségséf

Ez a recept ismét azoknak szól, akik valami különlegesebbet szeretnének előételnek, borkorcsolyának. Egyszerű, gyors, mégis más, mint a megszokott előételek.

Hozzávalók:

–       15 dkg fekete mag nélküli olívabogyó

–       3 gerezd zúzott fokhagyma

–       kb. 2 evőkanál friss citromlé

Fekete olívabogyó krém pirítóssal - Egészségséf

Az olívabogyót és a zúzott fokhagymát turmixba tesszük, és teljesen simára pépesítjük. Hozzáadjuk a citromlevet, ezt fokozatosan adagoljuk, hogy ne legyen túl savanyú. Ezzel is összekeverjük. Pirított rozskenyérrel tálaljuk.

Tipp! Készíthetünk vegyes mediterrán tálat, fekete, zöld olívabogyó krémmel, és paradicsomos bruschettával. Ha van kedvünk és időnk, süthetünk hozzá pizza kenyeret.

Jó tudni! Nem szükséges olajat beletenni, vagy megpermetezni a kenyeret olajjal, mint a paradicsomos bruschettánál. Ha sótlannak találjuk sózzuk meg.

Tápérték (100 g)

Olívabogyó

Fokhagyma

Rozskenyér

Energia

115 kcal

149 kcal

258 kcal

Fehérje

0,8 g

6,3 g

8,5 g

Zsír

10,6 g

0,5 g

3,3 g

Szénhidrát

6,2 g

33 g

48,3 g

Forrás: www.egeszsegtukor.hu – RSS