Felavatták az új vizes központot az olimpiára

MH/ MTI
2024. április 4. csütörtök. 17:00

„A preferált forgatókönyv, amelyre készülünk, amelyet felvállalunk és amit szeretnénk, nyilvánvalóan az, amit a szervezőkkel kitaláltunk és amelynek részletei a megfelelő pillanatban ismertté válnak majd” – mondta az államfő csütörtökön.

„Felelősséget kell vállalnunk ezért a megnyitó ünnepségért” – hangsúlyozta Macron, elismerve, hogy Franciaországot „sajnos már évek óta fenyegeti a terrorizmus”.

„Készen fogunk állni” – szögezte le, emlékeztetve rá, hogy az orosz főváros melletti Krasznogorszkban elkövetett merényletet követően, amelyet az Iszlám Állam dzsihadista szervezet vállalt magára, másfél hete a legmagasabb szintre emelték Franciaországban a Vigipirate biztonsági készültséget. Mint mondta, több forgatókönyvvel készülnek, ha a fenyegetés tovább nőne, ha úgy ítélnénk meg, hogy a körülmények szükségessé teszik, megvannak a módosításokra vonatkozó elképzelések. Részletekkel ugyanakkor nem szolgált.

A fenyegetettség témakörében az államfő beszélt arról is, nincs kétsége afelől, hogy Oroszország célba vette az olimpiát azt sugallva, hogy Franciaország nem fog készen állni a játékok megrendezésére.

Emmanuel Macron avatta fel csütörtökön a saint-denis-i új, 188 millió euróból épült és a tervezettnél egy hónappal korábban átadott vizes központot, melyben majd a vízilabda csoportmérkőzéseit, illetve a műugrás és a szinkronúszás versenyeit rendezik a nyári játékokon. Az elnök méltatta a „merész terv” alapján „újszerűen megépített” létesítményt, amely „környezetvédelmi szempontból példaértékű”.

Írta a Magyar Hírlap