Felborultak a papírformák hétvégén

A Heroes megverte a Cowbells-t, a Tigers hosszabbításban múlta felül a Wolves-t, a Steelers hazai győzelmével pedig az élre állt a Cellect HFL-ben.

Az elmúlt hétvégén sem Egerben, sem Nyíregyházán, sem pedig Felsőzsolcán nem unatkozhattak a szurkolók, hiszen ezekben a városokban olyan találkozókat rendeztek, amik egy életre beleégnek a memóriába. Újságírói szempontból is nehéz volt a választás, de végül az egri borvidéket választottuk.

Esővel ijesztgetett az időjárás, de végül a felhők elszálltak a Szentmarjay stadion légteréből és szép, napos idő várta az Eger Heroes-t, illetve a Budapest Cowbells-t, és természetesen a szurkolókat. A találkozó előtt egyértelműen a Kolomposokat vélték sokan a párharc esélyesének, de nem úgy kezdődött számukra a mérkőzés, ahogy azt szerették volna. A Hősök azonnal egy érdekes fordulattal kezdtek, mivel Taylor Palmer helyett Dagnir DePina irányított. Ez meg is lepte a Cowbells-t! A multifunkciós, Zöld-foki Köztársaságról származó játékos megcsillogtatta tudását, és a mérkőzés elején adott egy remek passzt Awal Umarunak, az amerikai idegenlégiós pedig néhány szerelést kikerülve befutott a labdával az end zone-ba, befejezve ezzel egy 80 yardos akciót. Kormos Sándor végezhette az extrát, és be is vágta (7-0). Jöhetett a Cowbells és Váry Tamás irányító. A vendégektől egyébként többen is hiányoztak ezen a találkozón. A fővárosiak nem is tudták pontokra váltani a támadássorozatukat, főleg, mivel a Kolomposok irányítóját nagy nyomás alatt tartották a hazai védők, főleg Christopher Murray. Ezzel pedig el kellett puntolniuk a játékszert. Jöhettek a Hősök, akik közel kerültek az end zone-hoz, de a Cowbells védelme megállította őket a vörös zónában, így mindössze egy field goalt tudtak a hazaiak értékesíteni 22 yardról, Kormosnak köszönhetően (10-0). A vendégek viszont továbbra sem tudtak élni a támadássorozatukkal, ezúttal Murray mellett Guba Dávid is sackelte Váryt. Ismét jöhetett az Eger és az újabb pontszerzés. Taylor Palmer rögvest meg is találta elkapóját, Antal Istvánt egy hosszú passzal, aki a védőktől nem zavartatva futott be a végzónába. Kormos ismét belőtte az egypontost a 84 yardos akciót követően (17-0).
80d20fef11d1687b1d5af4bcb2d7e5126767db03Sokkoló első negyeden volt túl a Cowbells, de a defense már összeszedettebb volt a második játékrészben. Nem úgy az offense, amely továbbra is csak pillanatokra uralta a játékteret, de ugyanez volt jellemző a Heroes-ra is. A félidő utolsó pontjait viszont a vendéglátók védelme vitte fel az eredményjelzőre. A hazai defense teljesen visszaszorította saját end zone-jához a fővárosiakat, ahol végül Christopher Murray szerelte Váry Tamást, safetyt érően. (19-0). Ez tartozott az első félidő utolsó momentumaiba.
32b254da0df062c1b64b29d73f40683e58f5dd0cMint ismert a Cowbells általában a folytatásban pörög fel és ez így is volt ezen a találkozón is. A Kolomposok az első akciósorozatukat azonnal kihasználták, de ezúttal már Czirók Márton volt a csapat irányítója. A csere jó hatással volt a támadójátékra ugyanis Kántor Bálint kapott egy 22 yardos átadást, amit touchdownra váltott. Szentirmai Zoltán is kellő magabiztossággal lőtte be az extrát (19-7). A harmadik negyedben már a Cowbells defense is felébredt és folyamatosan visszaszorította az egri offenzívákat. A vendégek pedig remek és látványos támadásokat vezettek. Többek között Kocsis Péter és Cseperkáló Péter akciói is sok yardot hoztak, de a bírók sárga zászlói közbe szóltak, így 19-7-tel fordultak a csapatok az utolsó játékrészre.
1b074d8cbd1a560825613020f2f311b96eba44edÉs milyen utolsó negyed volt! A Cowbells folyamatosan jó rohamokat vezetett és sikerült faragnia hátrányán, végül a touchdown passzt adó Czirók, egy QB-sneakkel beért az end zone-ba. Szentirmai extrája pedig egy pozíción belülre hozta a vendégeket (19-14). A Heroes következett, ám Palmer eladta a labdát, a passzára pedig Magyar Csanád csapott le és jó mezőnypozícióba hozta alakulatát. Czirók viszont visszaadta a malacbőrt a Hősöknek, mivel az ő passzára is lecsapott egy egri védő, Petrény Norbert. Ettől függetlenül az Eger nem tudta kihasználni az adódó lehetőséget, ráadásul a Cowbells-nek még volt esélye arra, hogy megnyerje a találkozót. Már meg is közelítette a végzónát. De a 10 yardos vonalon belül a hazaiak védelme nem engedte a vendégeket bejutni. Negyedik kísérletnél nagyon úgy nézett ki, hogy Petz Bence beérhet a labdával a pontszerző területen belülre, de végül DePina és Umaru együttes erővel szerelték őt, így az Eger birtokába került a labda. Ez viszont annyit jelentett, hogy a találkozó eldőlt és a Heroes nagy meglepetést okozva, az addig veretlen Kolomposokat legyőzte és begyűjtötte első sikerét a szezonban.

A Hősök legközelebb május 16-án a Nyíregyháza Tigers otthonában lépnek pályára, a Budapest Cowbells pedig két nappal korábban a Miskolc Steelers-t látja vendégül.

Fotók: Váradi Barna és Király Etelka

Eger Heroes-Budapest Cowbells 19-14 (17-0, 2-0, 0-7, 0-7)
Pontszerzők: Awal Umaru, Antal István 1-1 TD, Christopher Murray 1 S, Kormos Sándor 1 FG és 3 XP, illetve Kántor Bálint, Czirók Márton 1-1 TD, Szentirmai Zoltán 2 XP.

Szeredi László, az Eger Heroes vezetőedzője: Tudtuk, hogy a Cowbells a magaslatokban érezte magát, miután a Wolves-t megverte és ezután mi készek voltunk meglepetést okozni. Egy félidőt játszottunk igazán. Az első negyedben megpróbáltam váratlant húzni azzal, hogy Dagnir irányított és nem Taylor. A cél az volt, hogy erősen kezdjünk, ami megvolt. A védelem az egész összecsapáson jól produkált, a játékosok egymást is segítették. A végén pedig a defense-szel arra hajtottunk, hogy ha kapunk is TD-t, akkor az sok idejébe kerüljön a Cowbells-nek. Az offense-szel pedig váltottunk. Az első félidőben a hosszabb passzokkal operáltunk, a másodikban viszont már rövid átadások voltak, de sok elejtett labdát jegyeztünk. Ezen még azért dolgoznunk kell a következő meccsig.

Karim Trabelsi, a Budapest Cowbells vezetőedzője: Tudtuk, hogy az Eger játéka főként a külföldiekre épül, viszont nem figyeltünk oda az elején, mivel két hosszú passz után kaptunk touchdownt. Nem tudtunk nyomást gyakorolni az irányítóra sem, és a támadósorunk sem volt acélos. Sok büntetést kaptunk, leginkább a 3rd downoknál. Viszont tudtuk, hogy az Egernek jó védelme van. A gameplanünk az volt, hogy minél jobban kifárasszuk őket, mivel az importok offense-ben és defense-ben is játszanak. Ez úgy gondolom, be is vált, mert a második félidőben gyengébben játszottak. Ennek ellenére a támadósorunk nem tudott kiemelkedőt produkálni.

 

A Cellect HFL további eredményei:

Miskolc Steelers-Győr Sharks 43-40 (0-8, 26-6, 14-14, 3-12)
Pontszerzők: Leon Milosevic 3 TD, Jónás Máté, Eaton Demetrious Lamar, Troy Rice, 1-1 TD, Jónás Máté 3 FG és 4 XP, illetve Schwarz Ferenc 2 TD, Brian Gessel, Becs László, Horvát Gergely, Rácz Balázs 1-1 TD, Kövecses Attila 2 2PT.13072655_1287395487955074_6533077067441143983_o

Fotó: Pazar András

Száraz Zsolt, a Miskolc Steelers vezetőedzője: Úgy néz ki, hogy ebben a szezonban az a sorsunk, hogy minden meccsünk kiélezett és az utolsó pillanatokig feszült, nyílt legyen. Addig örülünk, hogy mi nyerünk és a szerencsével nem állunk hadilábon, mert ez az összecsapás arról is szólt, hogy mázlink volt. Igazából az a meglátásom, hogy sokkal többet kellene nyújtanunk. Egyik szemem sír, a másik nevet. Egyrészt azért, mert szinte biztos, hogy benne vagyunk a rájátszásban, de amit a Sharks ellen nyújtottunk az nem lesz elég. Még sokat kell dolgoznunk és a játékosoknak is fel kell fogniuk ennek a jelentőségét. Most 3 hét van a következő találkozóig, de már fél szemmel a rájátszásra is figyelünk és készülünk.

Becs Péter, a Győr Sharks játékosa: Nem lenne sportszerű dolog mást vagy másokat hibáztatni a vereségünkért. A mérkőzés előtt tudtuk, hogy nehéz dolgunk lesz. A védelmünkben nagyon Troyra koncentráltunk, amit Jordanék ki is használtak jó pár alkalommal. A támadósorunk jóval jobb volt, mint eddig, ezért fel tudtunk zárkózni a mérkőzés végére. Ha az a fiaskó nincsen, akkor úgy gondolom, behúztuk volna a mérkőzést.

 

Nyíregyháza Tigers-Budapest Wolves 30-24 h.u. (7-7, 0-7, 10-7, 7-3, 6-0)
Pontszerzők: Darrell Tate 4 TD, Sviatkó Gábor 1 FG és 3 XP, illetve Aaron Osbourne 2 TD, Bencsics Márk 1 TD, Madarassy Kristóf 1 FG és 3 XP.DSC_3125

Fotó: Fűzővel kifelé

Dr. Szépe József, a Nyíregyháza Tigers elnöke: Eddig is és ezután is minden meccsünkön úgy lépünk pályára, hogy csak a győzelem lesz elfogadható. A Wolves játékosállományának kvalitásai megsüvegelendő, sok jó képességű támadó és védő játékos alkotja, akik évről évre bajnokesélyessé teszik a csapatot. Egy ilyen keret ellen felállni mindig kihívás. Fontos volt számunkra, hogy az idei első hazai meccsünkön győzelemmel kedveskedjünk a szurkolóinknak és ez egy kemény csatában sikerült is. Darrell Tate jól játszott, de nem csak ő volt a hőse ennek a találkozónak, hanem az egész csapat. A támadófal, ami remek blokkokat osztott ki előtte. Az elkapók is jó játszottak, de a védelemre is büszke vagyok, mert olyan hibákat javítottak ki, amik nélkül nem lehetett volna nyerni. A HFL-ben, úgy gondolom, nincs megírt papírforma. Ez az első év, amikor méltó az elitliga elnevezésre. Nincsenek előre kiosztott playoff helyek. Itt minden meccs nagy jelentőséggel bír, és mivel kevés mérkőzés van, így a hibának nincs helye.

Kovács István, a Budapest Wolves vezetőedzője: Sok lehetőségünk volt arra, hogy megnyerjük a meccset, de rengeteget hibáztunk, amit az ellenfél jól kihasznált. Nagyon nem ért meglepetés, hiszen tudtuk, hogy a Tigers egy ügyes csapat. Sajnos mi pechesek voltunk, mert legalább 10 lehetőségünk volt arra, hogy meglegyen a siker. Darrell is jól játszott, a 4 touchdownja is magáért beszél. Nyílt lett a verseny az elitligában, amire a szurkolók is jobban rákaphatnak majd.

Forrás: http://mafsz.org – RSS